Проста, але неймовірна смачна запіканка з кабачків та фаршу. Усі продукти просто ідеально поєднуються!
Інгредієнти:
- Кабачки 2 шт
- Цибуля ріпчаста 1шт
- Печериці 200 г
- Курячий фарш 400 г
- Томатна паста 1 ст.л
- Сметана
- Кріп 1 ст.л рубаного
- Часник 3 зубчики
- Чорний мелений перець за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на олії при середньому вогні кілька хвилин.
Потім додаємо печериці нарізані невеликими шматочками, обсмажуємо. Гриби зменшаться і стануть золотистими. Тоді в кінці можна посолити, поперчити до смаку і зняти з вогню.
Потім окремо потрібно трохи обсмажити фарш індички або курячий, постійно помішуючи. Додамо столову ложку без гірки томатної пасти, кілька зубчиків часнику через прес, сіль, перець та перемішаємо. Обсмажуємо ще хвилину і знімаємо, довго готувати фарш не потрібно, тому що він приготується в духовці.
Кабачки потрібно нарізати круглими скибочками завтовшки до 5 мм і викласти першим шаром у форму для запікання змащену олією.
Потім викладаємо обсмажений фарш, а поверх нього обсмажені гриби.
Закриваємо шаром кабачків.
Приготуємо соус: до сметани додамо сіль, часник та зелень (у мене кріп, але можна взяти будь-яку). Цим соусом заливаємо запіканку та акуратно розподіляємо тонким шаром.
Готуємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин до м’якості кабачків, орієнтуйтесь на духовку.
Смачного!