Рецепти

Здобний пиріг з капустою – смачна та бюджетна випічка

Пироги – універсальна страва. Їх можна поставити на стіл і як вечерю для всієї родини або ж запропонувати домочадцям та гостям як випічку до чаю. Найпопулярнішими, за статистикою, є пироги з капустою. Вони готуються швидко, з бюджетних продуктів та подобаються майже всім.

Щоб надати такому дріжджовому пирогу гарний зовнішній вигляд, можна прикрасити його кунжутом – білим чи чорним, залежно від смаку.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 330 г
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – 30 мл.
  • Цукор – 40 г
  • Сіль – 1/3 ч. л.

Для начинки:

  • Капуста білокачанна – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква середнього розміру – 1 шт
  • Олія – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Кунжут – за бажанням.

Приготування:

Молоко підігріти до теплого стану та висипати до нього дріжджі.

Тепер додайте цукор та перемішайте. Залишіть дріжджі на 5 хвилин, щоб вони почали працювати.

Капусту слід нашаткувати і помістити в сковороду. Тушкувати з додаванням олії до того часу, поки капуста стане зменшуватися

Цибулю очистити і подрібнити, а потім додати цибулю в сковороду до капусти.

У миску з молоком і дріжджами вбийте куряче яйце і влийте олію. Добре змішайте суміш.

Борошно добре просіяти та висипати в миску. Майте на увазі, що борошно всипати частинами, щоб тісто було легше замісити.

Тісто слід прибрати у темне місце, щоб воно добре піднялося. Збільшитися тісто має мінімум удвічі.

Коли капуста перестане хрумтіти і стане м’якою, потрібно додати до сковороди терту моркву. Продовжуйте тушкувати до готовності овочів, не забувши посолити за пару хвилин до готовності.

Готове тісто розкотити на рівній поверхні. У центр помістіть капусту, розмістивши її широкою смужкою.

Краї тіста потрібно нарізати широкими смужками, а потім загорнути всередину, закриваючи начинку. У результаті повинна вийти верхня скоринка пирога на кшталт коси.

Готовий пиріг акуратно перекладіть на підготовлений лист, змастіть теплим молоком або водою, а потім присипте кунжутом. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на пів години.

Готовий пиріг змастіть маслом і дозвольте йому трохи відпочити під рушником. Подавати на стіл можна з будь-якими напоями.

Смачного!

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…