Не всі господарки люблять готувати минтай. Готова риба часто виходить сухуватою, та й смак страв дещо одноманітний. Ситуація зміниться, якщо приготувати минтай у цьому особливому соусі. Готова риба буде ніжною, соковитою та дуже смачною.
Отже, нам знадобиться 3 – 4 штуки минтаю великого розміру, 3 столові ложки майонезу або некислої сметани, звичайна гірчиця готова – 2 столові ложки, 1 чайна ложка гірчиці зернистої, трохи суміші італійських трав, сушений часник – дрібка, сіль і мелений перець.
У мисці змішуємо майонез або сметану з гірчицею (обидва види), додаємо італійські трави, трохи солі, мелений перець і буквально щіпку сушеного часнику.
Рибу очищаємо, прибираємо голови та плавці. Злегка обсушуємо. Щедро змащуємо приготованим соусом тушки риби зовні та зсередини. За бажання можна додати в соус трохи свіжої зелені, а всередину риби можна додатково покласти трохи нарізаної цибулі.
Змащуємо форму для запікання олією. Укладаємо рибу. Всередину кожної тушки укладаємо невеликий шматочок вершкового масла. Зверху присипаємо меленим перцем (трохи) та опціонально – італійськими травами. Накриваємо лист фольгою.
Запікаємо рибу в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин, знявши фольгу через 15 хвилин приготування, щоб на поверхні риби утворилася апетитна тонка скоринка.
Подаємо у гарячому вигляді з гарніром або свіжими овочами.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…