Не всі господарки люблять готувати минтай. Готова риба часто виходить сухуватою, та й смак страв дещо одноманітний. Ситуація зміниться, якщо приготувати минтай у цьому особливому соусі. Готова риба буде ніжною, соковитою та дуже смачною.
Отже, нам знадобиться 3 – 4 штуки минтаю великого розміру, 3 столові ложки майонезу або некислої сметани, звичайна гірчиця готова – 2 столові ложки, 1 чайна ложка гірчиці зернистої, трохи суміші італійських трав, сушений часник – дрібка, сіль і мелений перець.
У мисці змішуємо майонез або сметану з гірчицею (обидва види), додаємо італійські трави, трохи солі, мелений перець і буквально щіпку сушеного часнику.
Рибу очищаємо, прибираємо голови та плавці. Злегка обсушуємо. Щедро змащуємо приготованим соусом тушки риби зовні та зсередини. За бажання можна додати в соус трохи свіжої зелені, а всередину риби можна додатково покласти трохи нарізаної цибулі.
Змащуємо форму для запікання олією. Укладаємо рибу. Всередину кожної тушки укладаємо невеликий шматочок вершкового масла. Зверху присипаємо меленим перцем (трохи) та опціонально – італійськими травами. Накриваємо лист фольгою.
Запікаємо рибу в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин, знявши фольгу через 15 хвилин приготування, щоб на поверхні риби утворилася апетитна тонка скоринка.
Подаємо у гарячому вигляді з гарніром або свіжими овочами.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…