Виходить неймовірно смачна, ситна та збалансована страва. У ній присутні у великій кількості білки, жири та вуглеводи, які є запорукою здорового раціону! А завдяки кабачкам страва стає легшою, некалорійною та соковитою!
Інгредієнти:
- Кабачки – 5 шт.
- Фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Рис – 1/3 склянки
- Томати – 6 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Сметана – 200 г
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Бульйонний кубик – за бажанням
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Зелень – для подачі
Приготування:
- Відваріть рис до напівготовності, змішайте в глибокій мисці разом з фаршем і подрібненою цибулею. Цибулю можна попередньо обсмажити, щоб вона точно встигла розм’якшитися. Додайте сіль, перець, приправи та перемішайте;
- Промийте помідори і кабачки, позбавтеся плодоніжок і наріжте овочі тонкими кружальцями завтовшки пів сантиметра;
- Дістаньте форму для запікання, змастіть олією. Скачайте з фаршу середні їжачки та викладайте у форму по черзі з помідорами та кабачками. Овочі повинні стояти на ребрі між їжачками;
- Візьміть піалу, налийте в неї окріп. За бажання розчиніть у воді бульйонний кубик. Не наполягаю, оскільки багато хто не є прихильниками таких приправ і я Вас підтримую. Але я кубиками іноді користуюсь. Додайте до води сметану та томатну пасту. Можете покласти сіль та перець. Перемішайте;
- Залийте соусом фарш. Відправляйте запіканку готуватися до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 40 хвилин;
- Подрібніть сир на великій тертці та посипте запіканку за 7 хвилин до готовності;
Найсмачніша корисна запіканка готова! Прикрасьте блюдо свіжою зеленню перед подачею.
Смачного!