Нове

Запіканка з кабачків, фаршу та рису! Цей рецепт став хітом Інтернету

Виходить неймовірно смачна, ситна та збалансована страва. У ній присутні у великій кількості білки, жири та вуглеводи, які є запорукою здорового раціону! А завдяки кабачкам страва стає легшою, некалорійною та соковитою!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 5 шт.
  • Фарш – 400 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рис – 1/3 склянки
  • Томати – 6 шт.
  • Твердий сир – 150 г
  • Сметана – 200 г
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Бульйонний кубик – за бажанням
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Зелень – для подачі

Приготування:

  • Відваріть рис до напівготовності, змішайте в глибокій мисці разом з фаршем і подрібненою цибулею. Цибулю можна попередньо обсмажити, щоб вона точно встигла розм’якшитися. Додайте сіль, перець, приправи та перемішайте;
  • Промийте помідори і кабачки, позбавтеся плодоніжок і наріжте овочі тонкими кружальцями завтовшки пів сантиметра;
  • Дістаньте форму для запікання, змастіть олією. Скачайте з фаршу середні їжачки та викладайте у форму по черзі з помідорами та кабачками. Овочі повинні стояти на ребрі між їжачками;
  • Візьміть піалу, налийте в неї окріп. За бажання розчиніть у воді бульйонний кубик. Не наполягаю, оскільки багато хто не є прихильниками таких приправ і я Вас підтримую. Але я кубиками іноді користуюсь. Додайте до води сметану та томатну пасту. Можете покласти сіль та перець. Перемішайте;
  • Залийте соусом фарш. Відправляйте запіканку готуватися до духовки, розігрітої до 180 градусів, на 40 хвилин;
  • Подрібніть сир на великій тертці та посипте запіканку за 7 хвилин до готовності;

Найсмачніша корисна запіканка готова! Прикрасьте блюдо свіжою зеленню перед подачею.

Смачного!

 

Нове

Популярне