Нове

Запіканка з баклажанів: страва, яку хочеться готувати все літо

Страва, яка хочеться готувати все літо: вона точно нікого не залишить байдужою

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт
  • М’ясний фарш – 300 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Помідор – 1 шт
  • Сир моцарелла – 80 г
  • Твердий сир – 80-100 г
  • Сіль, цукор, перець – за смаком

Приготування:

Баклажани нарізаємо пластинами і злегка солимо з двох сторін.

Обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору на добре розігрітій сковороді з олією. Обсмажені баклажани обов’язково промокуємо паперовими рушниками, щоб забрати зайву олію.

Фарш викладаємо в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо.

Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. За пару хвилин до готовності солимо та перчи до смаку.

Один помідор нарізаємо тонкими кружальцями. Сир моцареллу нарізаємо невеликими шматочками.

У форму для запікання викладаємо баклажани. У середину викладаємо обсмажений фарш. Слідом викладаємо сир моцарелу. Потім викладаємо помідори солимо і злегка посипаємо цукром та чорним перцем. Згортаємо смужки баклажанів у середину форми. Посипаємо натертим сиром.

Відправляємо у розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.

Ви закохаєтеся в цю страву, спробувавши її хоч раз. Вона виходить дуже соковита, з тягучим сиром усередині та сирною скоринкою зовні.

Смачного!

Нове

Популярне