Якщо хочете оригінально подати куряче філе до гарніру, скористайтеся даним рецептом. Куряче м’ясо тушкуємо в сметані, після наповнюємо ним половинки солодкого перцю. Перед запіканням начинку доповнюємо сиром і часточками помідорів. Блюдо дуже шикарно виглядає на столі, виходить дуже соковитим і неймовірно смачним.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 4 шт.
- Грудка куряча – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Спеції для м’яса – 1 ч.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Борошно – 1 ст.л.
- Вода – 70 мл.
- Сир – 70 г
- Помідор – 1 шт.
Приготування:
- Куряче філе промийте, зріжте прошарку жиру, зніміть тонку плівку. М’ясо наріжте на шматки середнього розміру.
- Сковороду розігрійте, на поверхню влийте рослинну олію. У гарячу олію покладіть кубики м’яса, смажте їх на сильному вогні приблизно 5 хвилин, перевертаючи на іншу сторону. Смажену курку присипте сіллю, перцем і прянощами до м’яса.
- Присипте м’ясо борошном, перемішайте.
- Відразу ж додайте необхідну кількість сметани.
- Влийте воду, перемішайте, рівномірно розподіляючи сметану по рідини.
- Тушкуйте курку в сметані, поки суміш не стане густою. При цьому постійно перемішуйте, щоб маса не пригоріла.
- Болгарський перець розрізати вздовж на дві частини, видаліть насіння, промийте, просушіть. Якщо використовуєте великий перець, то його можна розрізати на 3 частини, головне, щоб вийшли глибокі човники для начинки. Форму для запікання змастіть рослинною олією, всередину викладіть човники з перцю в один шар.
- Перець наповніть начинкою з курячого філе.
- Твердий сир натріть на великій тертці, присипте ним начинку.
- Помідори наріжте часточками, викладіть на кожен перець по кілька часточок.
- Духовку прогрійте до 180 градусів, всередину поставте форму з заготовками. Блюдо запікайте 30 хвилин до готовності. Сир повинен повністю розплавитися, при цьому не засмажитися.
- Перці з начинкою перекладіть в тарілку, доповніть зеленню, подайте на стіл.
Смачного!