Дуже смачне овочеве блюдо з додаванням сиру. В якості основного інгредієнта використовуємо баклажани, заздалегідь запечені в духовці великими скибочками. Баклажани викладаємо у форму в два шари. Між шарами додаємо пряний томатно-цибульний соус і тертий сир. Блюдо виходить дуже соковитим, неймовірно смачним і ароматним. Розплавлений сир чудово доповнює баклажани, і робить блюдо дуже апетитним.
Інгредієнти:
Приготування:
Баклажани разом з шкіркою наріжте поздовжніми слайдами шириною близько 1 см. Намагайтеся, щоб смужки вийшли приблизно однаковими. Покладіть їх на деко, застелене пергаментом, присипте сіллю і ароматними травами, збризніть рослинною олією.
Запікайте баклажани в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів. Вони повинні стати м’якими і придбати легку рум’яність.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями або четвертинками. Обсмажте в олії до напівпрозорості.
М’які помідори очистіть від шкірки, натріть на тертці. Томатною м’якоттю залийте пасеровану цибулю. Тушкуйте 7-10 хвилин, після посипте сіллю, цукром, меленим перцем і сушеним часником.
Тушкуйте ще близько 10 хвилин до випаровування томатного соку. Повинен вийти густий соус. Приправте його ароматними травами, чудово підійде орегано або базилік.
Запечені баклажани укласти у жароміцну форму в один шар.
Зверху покрийте їх томатно-цибульним соусом, використовуючи тільки половину від загальної кількості.
Твердий сир натріть на великій тертці. Частиною сиру посипте соус.
Далі знову покладіть шар баклажанів, зверху викладіть соус.
Верхній шар сформуйте з тертого сиру.
Форму з заготівлею поставте в розігріту духовку, запікайте 15 хвилин до готовності. Сир повинен повністю розплавитися і злегка підрум’янитися.
Блюдо розділіть на порційні шматочки, посипте зеленню, подайте на стіл.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…