Дуже смачне овочеве блюдо з додаванням сиру. В якості основного інгредієнта використовуємо баклажани, заздалегідь запечені в духовці великими скибочками. Баклажани викладаємо у форму в два шари. Між шарами додаємо пряний томатно-цибульний соус і тертий сир. Блюдо виходить дуже соковитим, неймовірно смачним і ароматним. Розплавлений сир чудово доповнює баклажани, і робить блюдо дуже апетитним.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Сир – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Рослинна олія – 3 ч.л.
- Сушені трави – 1 ч.л.
- Цукор – 1-2 ч.л.
- Сухий часник – за смаком
- Базилік сушений (орегано) – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Баклажани разом з шкіркою наріжте поздовжніми слайдами шириною близько 1 см. Намагайтеся, щоб смужки вийшли приблизно однаковими. Покладіть їх на деко, застелене пергаментом, присипте сіллю і ароматними травами, збризніть рослинною олією.
Запікайте баклажани в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів. Вони повинні стати м’якими і придбати легку рум’яність.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями або четвертинками. Обсмажте в олії до напівпрозорості.
М’які помідори очистіть від шкірки, натріть на тертці. Томатною м’якоттю залийте пасеровану цибулю. Тушкуйте 7-10 хвилин, після посипте сіллю, цукром, меленим перцем і сушеним часником.
Тушкуйте ще близько 10 хвилин до випаровування томатного соку. Повинен вийти густий соус. Приправте його ароматними травами, чудово підійде орегано або базилік.
Запечені баклажани укласти у жароміцну форму в один шар.
Зверху покрийте їх томатно-цибульним соусом, використовуючи тільки половину від загальної кількості.
Твердий сир натріть на великій тертці. Частиною сиру посипте соус.
Далі знову покладіть шар баклажанів, зверху викладіть соус.
Верхній шар сформуйте з тертого сиру.
Форму з заготівлею поставте в розігріту духовку, запікайте 15 хвилин до готовності. Сир повинен повністю розплавитися і злегка підрум’янитися.
Блюдо розділіть на порційні шматочки, посипте зеленню, подайте на стіл.
Смачного!