Рецепти

Запечена свиняча шия в глазурі

Пропоную приготувати незрівнянну страву зі свинини. Запечена свиняча шия в глазурі готується просто, а результатом впевнений ви залишитеся задоволені.

Страва відмінно поєднується з рисовим або картопляним гарніром.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия – 470 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 100 г
  • Лимон – 1/4 шт
  • Гострий соус Шрірача – 1 ст. ложка
  • Рис відварний
  • Вершкове масло
  • Вершки
  • Сіль
  • Перець
  • Плавлений сир

Приготування:

У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та відправляємо пару зубчиків часнику. Свинину обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до утворення бронзового рум’янцю. Обсмажене м’ясо викладаємо на лист, покритий фольгою і запікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. У каструлю наливаємо соєвий соус, соус Шрірача, додаємо мед і видавлюємо із четвертинки лимона сік. Каструлю з глазур’ю відправляємо на невеликий вогонь і уварюємо вміст приблизно в 2 рази. Для посиленого смаку, можна в соус кинути пару зубчиків часнику.

Поки запікається м’ясо – приготуємо гарнір. У невелику кількість відвареного рису наливаємо трохи вершків, за смаком додаємо перець та сіль. Рис із вершками доводимо до кипіння, додаємо одну столову ложку плавленого сиру, перемішуємо та знімаємо з вогню. Гарнір до м’яса готовий.

Через 20 хвилин дістаємо з духовки м’ясо і відправляємо в каструлю з глазур’ю. М’ясо постійно поливаємо глазур’ю та кожну сторону обварюємо у медовому соусі по 3-4 хвилини.

На тарілку перекладаємо апетитне глазуроване м’ясо, поруч викладаємо рисовий гарнір і посипаємо кунжутом. Яскрава і нереально смачна страва готова, подаємо на стіл і насолоджуємося цим твором кулінарного мистецтва. Смачного!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…