Нове

Запечена свиняча шия в глазурі

Пропоную приготувати незрівнянну страву зі свинини. Запечена свиняча шия в глазурі готується просто, а результатом впевнений ви залишитеся задоволені.

Страва відмінно поєднується з рисовим або картопляним гарніром.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия – 470 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Мед – 100 г
  • Лимон – 1/4 шт
  • Гострий соус Шрірача – 1 ст. ложка
  • Рис відварний
  • Вершкове масло
  • Вершки
  • Сіль
  • Перець
  • Плавлений сир

Приготування:

У розігріту сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії та відправляємо пару зубчиків часнику. Свинину обсмажуємо на сильному вогні з усіх боків до утворення бронзового рум’янцю. Обсмажене м’ясо викладаємо на лист, покритий фольгою і запікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів. У каструлю наливаємо соєвий соус, соус Шрірача, додаємо мед і видавлюємо із четвертинки лимона сік. Каструлю з глазур’ю відправляємо на невеликий вогонь і уварюємо вміст приблизно в 2 рази. Для посиленого смаку, можна в соус кинути пару зубчиків часнику.

Поки запікається м’ясо – приготуємо гарнір. У невелику кількість відвареного рису наливаємо трохи вершків, за смаком додаємо перець та сіль. Рис із вершками доводимо до кипіння, додаємо одну столову ложку плавленого сиру, перемішуємо та знімаємо з вогню. Гарнір до м’яса готовий.

Через 20 хвилин дістаємо з духовки м’ясо і відправляємо в каструлю з глазур’ю. М’ясо постійно поливаємо глазур’ю та кожну сторону обварюємо у медовому соусі по 3-4 хвилини.

На тарілку перекладаємо апетитне глазуроване м’ясо, поруч викладаємо рисовий гарнір і посипаємо кунжутом. Яскрава і нереально смачна страва готова, подаємо на стіл і насолоджуємося цим твором кулінарного мистецтва. Смачного!

Нове

Популярне