Велику рибу доведеться запікати трохи довше.
Тобі знадобиться: 1 середня тушка горбуші, 1 лимон, пів пучка розмарину, 30 мл оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Горбушу випотроши, відділи від голови та плавників. Промий, ретельно обсуши, натри сіллю та меленим перцем з усіх боків. Зроби з боків глибокі надрізи, в кожен вклади пів кружечка лимона. Виклади горбушу на змащену фольгу та полий олією. Додай розмарин, розподіливши його рівномірно з усіх боків риби. Накрий подвійним шаром фольги та постав на 20 хвилин у духовку при 190 градусах. Акуратно відкрий фольгу і продовжуй запікати ще 5-7 хвилин.
Вишукана страва для святкового столу!
Тобі знадобиться: 600 г горбуші, пів пучка петрушки, пів пучка кропу, пів пучка розмарину, половина лимона, 2 ст.л. оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Горбушу натри сіллю та перцем з усіх боків. Застели лист фольгою, змасти оливковою олією, виклади петрушку, розмарин і кріп. Зверху розклади горбушу, збризкай олією і запікай в духовці 20 хвилин при 190 градусах. Готову рибу полий соком лимона.
Рекомендуємо використовувати пропарений рис.
Тобі знадобиться: 400 г горбуші, 300 г цвітної капусти, 200 г вареного рису, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. л. олії, каррі, паприка, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Цвітну капусту поділи на невеликі суцвіття і провари 5 хвилин у підсоленій воді. Подрібнену цибулю з морквою обсмаж на олії до золотистого кольору. Додай рис, спеції та сіль.
Змасти форму олією, виклади шарами капусту, горбушу та рис із овочами. Накрий кришкою або фольгою і запікайте 20 хвилин при 190 градусах.
Ніжне філе горбуші приготується дуже швидко.
Тобі знадобиться: 600 г горбуші, 400 г картоплі, 2 зубчики часнику, 50 г сметани, 2 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж горбушу порційними шматочками, збризкай соком лимона, посоли і поперчи. Картоплю наріж невеликими кубиками і провари 10 хвилин у підсоленій воді. На змащене деко виклади горбушу і картоплю, посоли, поперчи і збризкай оливковою олією. Змішай сметану з пропущеним через прес часником і змасти рибу з овочами. Запікай у духовці 25 хвилин при 190 градусах.
Сильно засмажувати овочі не треба, досить просто їх трохи підрум’янити.
Тобі знадобиться: 800 г філе горбуші, 3 картоплі, 2 баклажани, 100 г помідорів черрі, 100 г соковитої моркви, 1 болгарський перець, половина лимон, 4 ст.л. олії, мелений чорний перець, сіль.
Наріж овочі на шматочки приблизно однакового розміру, помідори черрі можна залишити цілими. Баклажани, картоплю, моркву і болгарський перець обсмажити на олії окремо. Філе горбуші наріж порційним шматочками.
Змасти лист оливковою олією, виклади горбушу, овочі і нарізаний кружальцями лимон. Присип сіллю, перцем і запікай все разом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вино додасть запеченій горбуші вишукані нотки.
Тобі знадобиться: 800 г горбуші, 2 ст. л. білого вина, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, мелений чорний перець, 0,5 ч.л. цукру, сіль.
Приготування: Наріж горбушу порційними шматочками, присип сіллю і меленим перцем. Змішай біле вино, соєвий соус та цукор. Змасти лист рослинною олією, виклади горбушу і накрий подвійним шаром фольги. Запікай 15 хвилин у духовці за 180 градусів. Акуратно відкрий фольгу, збризни сумішшю з соусу, вина і продовжуй готувати ще 5-7 хвилин.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…