Велику рибу доведеться запікати трохи довше.
Тобі знадобиться: 1 середня тушка горбуші, 1 лимон, пів пучка розмарину, 30 мл оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Горбушу випотроши, відділи від голови та плавників. Промий, ретельно обсуши, натри сіллю та меленим перцем з усіх боків. Зроби з боків глибокі надрізи, в кожен вклади пів кружечка лимона. Виклади горбушу на змащену фольгу та полий олією. Додай розмарин, розподіливши його рівномірно з усіх боків риби. Накрий подвійним шаром фольги та постав на 20 хвилин у духовку при 190 градусах. Акуратно відкрий фольгу і продовжуй запікати ще 5-7 хвилин.
Вишукана страва для святкового столу!
Тобі знадобиться: 600 г горбуші, пів пучка петрушки, пів пучка кропу, пів пучка розмарину, половина лимона, 2 ст.л. оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Горбушу натри сіллю та перцем з усіх боків. Застели лист фольгою, змасти оливковою олією, виклади петрушку, розмарин і кріп. Зверху розклади горбушу, збризкай олією і запікай в духовці 20 хвилин при 190 градусах. Готову рибу полий соком лимона.
Рекомендуємо використовувати пропарений рис.
Тобі знадобиться: 400 г горбуші, 300 г цвітної капусти, 200 г вареного рису, 1 цибулина, 1 морква, 2 ст. л. олії, каррі, паприка, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Цвітну капусту поділи на невеликі суцвіття і провари 5 хвилин у підсоленій воді. Подрібнену цибулю з морквою обсмаж на олії до золотистого кольору. Додай рис, спеції та сіль.
Змасти форму олією, виклади шарами капусту, горбушу та рис із овочами. Накрий кришкою або фольгою і запікайте 20 хвилин при 190 градусах.
Ніжне філе горбуші приготується дуже швидко.
Тобі знадобиться: 600 г горбуші, 400 г картоплі, 2 зубчики часнику, 50 г сметани, 2 ст. л. лимонного соку, 3 ст. л. оливкової олії, мелений чорний перець, сіль.
Приготування: Наріж горбушу порційними шматочками, збризкай соком лимона, посоли і поперчи. Картоплю наріж невеликими кубиками і провари 10 хвилин у підсоленій воді. На змащене деко виклади горбушу і картоплю, посоли, поперчи і збризкай оливковою олією. Змішай сметану з пропущеним через прес часником і змасти рибу з овочами. Запікай у духовці 25 хвилин при 190 градусах.
Сильно засмажувати овочі не треба, досить просто їх трохи підрум’янити.
Тобі знадобиться: 800 г філе горбуші, 3 картоплі, 2 баклажани, 100 г помідорів черрі, 100 г соковитої моркви, 1 болгарський перець, половина лимон, 4 ст.л. олії, мелений чорний перець, сіль.
Наріж овочі на шматочки приблизно однакового розміру, помідори черрі можна залишити цілими. Баклажани, картоплю, моркву і болгарський перець обсмажити на олії окремо. Філе горбуші наріж порційним шматочками.
Змасти лист оливковою олією, виклади горбушу, овочі і нарізаний кружальцями лимон. Присип сіллю, перцем і запікай все разом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Вино додасть запеченій горбуші вишукані нотки.
Тобі знадобиться: 800 г горбуші, 2 ст. л. білого вина, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, мелений чорний перець, 0,5 ч.л. цукру, сіль.
Приготування: Наріж горбушу порційними шматочками, присип сіллю і меленим перцем. Змішай біле вино, соєвий соус та цукор. Змасти лист рослинною олією, виклади горбушу і накрий подвійним шаром фольги. Запікай 15 хвилин у духовці за 180 градусів. Акуратно відкрий фольгу, збризни сумішшю з соусу, вина і продовжуй готувати ще 5-7 хвилин.
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…