Це дуже смачно. Відмінна ідея для сніданку, просте і водночас вишукане блюдо! Дуже рятують, коли на порозі гості, і хочеться на швидку руку приготувати щось ситне, незвичайне та гарне!
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 4 ст.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
Для соусу:
- Сметана – 100 г
- Кріп – за смаком
- Часник – 1-2 зуби.
- Сіль-1/4 ч.л.
Для фаршу:
- Фарш -300 г
- Сіль – 1/3ч.л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний – до смаку
- Огірок маринований – 2 шт.
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Приготуємо соус. Кріп дрібно порубаємо, додамо до сметани, сюди подрібнимо часник і додамо трохи солі, чорного перцю і добре перемішуємо. Соус готовий.
Мариновані огірки поріжемо соломкою. Беремо фарш будь-який, у мене яловичина з куркою, додамо сіль, перець, подрібнений часник, добре перемішуємо і відбиваємо фар, так він стане більш еластичним. Ділимо фарш на 4 частини, приблизно по 75 г робимо колобочки. Беремо харчову плівку або мішечок, кладемо колобочок, зверху накриваємо плівкою і розкачуємо качалкою коло, діаметром приблизно 15 см, краї підрівнюємо руками. В іншу миску розбиваємо яйце, додаємо 1 ст.л молока, дрібку солі, збиваємо вилкою. Розігріваємо сковороду, діаметр моєї 22 см, наливаємо трохи олії, виливаємо яйця, і відразу ж зверху кладемо фарш.
Смажимо на середньому вогні, як яйце схопиться, перевертаємо, накриваємо кришкою та підсмажуємо з іншого боку. Готову брізоль перекладаємо на тарілку фаршем нагору, змащуємо часниковим соусом, по краю кладемо огірки, згортаємо в трубочку.
Так само готуємо решту бризолів, з начинками можна експериментувати. Час для приготування займає небагато часу, а готове блюдо варте того, повірте, це дуже смачно. Хоч для сімейної вечері, хоч для святкового столу.