М’які, повітряні, пишні і смачні равлики з сирною начинкою! Готуються легко і з’їдаються швидко.
Інгредієнти:
Тісто
- Борошно – 500 г
- Тепле молоко – 300 мл
- Сухі дріжджі – 9 г
- Цукор – 3-4 ст.л
- Мед – 2 ст.л
- Сіль – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 50 мл
Начинка
- Сир – 400 г
- Цукор – 1-2 ст.л
- Ванільний цукор – 10 г
- Родзинки – 100 г
- Яйце – 1 шт
Для змащування
- Жовток яєчний – 1 шт. + молоко – 1 ч.л.
Приготування:
У велику ємність з молоком додаємо цукор, дріжджі та сіль. Все добре перемішуємо.
Додаємо олію, мед і знову перемішуємо. Просіюємо борошно і перемішуємо лопаткою.
Потім вимішуємо тісто до гладкості. Перекладаємо тісто в ємність (змащену олією) і тримаємо під плівкою протягом години.
У сир додаємо цукор, ванільний цукор, яйце і добре перемішуємо.
Тісто, що піднялося, вимішуємо ще раз і розкочуємо в прямокутний пласт.
Поступово розподіляємо сирну начинку. Зверху посипаємо родзинками (попередньо промити і обсушити).
Щільно загортаємо в рулет і ниткою нарізаємо на шматочки. Кладемо на лист з пергаментом, накриваємо і даємо піднятися протягом 15-20 хвилин.
Яєчний жовток змішуємо з молоком і змащуємо равликів.
Випікаємо 25 хвилин, при 180 градусах.