Коли не хочеться поратися з тістом, готую такі солодкі брусочки. Їх обожнює вся моя сім’я! Часто готую їх до чаю – швидко, просто, без духовки та метушні. Обов’язково спробуйте дуже рекомендую.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 штука
- Яблуко – 1 штука
- Цукровий пісок – 2 столові ложки
- Лимонна цедра – 1 чайна ложка
- Рослинна олія – 3 столові ложки + для смаження
- Простий йогурт – 125 г
- Борошно – 250 г
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 7 г
- Родзинки або волоські горіхи (за бажанням)
Для прикрас
- Цукровий пісок + кориця мелена
Приготування:
У чашку великого розміру розбиваємо яйце, додаємо цукровий пісок, сіль і збиваємо вінчиком.
Додаємо лимонну цедру, олію і перемішуємо. Додаємо простий йогурт та перемішуємо.
У борошно додаємо розпушувач, перемішуємо і висипаємо борошняну суміш до яєчної маси, добре перемішуємо.
З яблука зчищаємо шкірку, видаляємо серцевину та натираємо на великій тертці тісто.
За бажанням додаємо родзинки або волоські горіхи, добре розмішуємо. Перекладаємо заготовлену масу в мішечок кондитерський.
Видавлюємо тісто на розігріту сковорідку, залиту олією. Смажимо перемішуючи до золотистості з усіх боків.
У чистій чашці змішуємо цукор з меленою корицею та викладаємо обсмажені брусочки.
Добре перемішуємо. Смачного!