Повноцінні коржі з тіста з начинкою на ваш вибір можна легко приготувати скориставшись цим рецептом. Навіть важко повірити, що з такого простого набору продуктів без вимішування руками тіста виходять так смачно.
Вони цілком замінять пиріжки з чаєм, можна просто перекусити чи навіть подати до столу замість хліба чи бутербродів на сніданок.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 500 мл молока
- 300 г борошна
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 пакетик швидких дріжджів.
- Для начинки використовувати можна овочі та шинку, сир та зелень.
Приготування:
Молоко має бути трохи теплим. У глибокому посуді змішуємо молоко з яйцем. Збовтуємо їх віночком до однорідності. Всипаємо сухі інгредієнти, цукор, сіль, дріжджі та перемішуючи розчиняємо їх.
Відразу всипаємо борошно через сито (всю кількість), перемішуємо, дивимося, щоб грудок не було. Накриваємо плівкою та залишаємо хвилин на 30-40.
У цей час робимо начинку. Варіанти різні, якщо хочете з капустою, то її треба дрібно нашаткувати, посолити і трохи протушити на сковороді.
Якщо з картоплею та сиром – то терту картоплю залити на півтори хвилини окропом, потім злити і добре віджати.
Найкраще виходять такі коржики з додаванням картоплі, трохи шинки та тертого сиру.
У будь-якому варіанті доречна дрібно нарізана зелень.
Через 30 хвилин рідке тісто підніметься і спіниться. Всипаємо начинку, перемішуємо.
Добре розігріваємо сковорідку. Смажити коржі зручніше на сковороді з антипригарним покриттям. Змастивши олією, наливаємо тісто, розподіляємо ложкою по поверхні тонким рівним шаром. Смажити на середньому вогні хвилини 3, потім перевернути і другий бік досмажити 2 хвилини.
Переклавши готовий коржик у тарілку, також змащуємо олією сковороду і смажимо наступні.
З такої кількості тіста у мене виходило 5 коржів на сковороді діаметром 22 см.