Нове

Замість котлет: смачні нізда з фаршу з грибами та сиром

Не знаєте, що приготувати з фаршу чи не знаєте, як по новому приготувати котлети? Я пропоную приготувати дуже соковиті, ніжні та неймовірно смачні м’ясні гнізда з грибами та сиром у духовці!!! Ця страва відмінно підійде для обіду чи вечері та на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • фарш – 750 г
  • цибуля ріпчаста середня – 1 шт
  • часник – 1-2 зубчики
  • яйце – 1 шт
  • гриби (шампіньйони) – 300 г
  • сир – 130 г
  • помідор – 1-2 шт
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • сіль за смаком
  • перець – за смаком
  • майонез – 30 г

Приготування:

М’ясний фарш я завжди готую самостійно, використовую курячі грудки та нежирні шматки свинини – дуже подобається саме такий, оскільки він не дуже жирний. Якщо не хочете поратися з фаршем, можете, звичайно, купити в магазині, так простіше і швидше.

Перекладаємо фарш у глибоку миску, додаємо яйце, подрібнену цибулю, пропущену через прес часник, сіль і перець за смаком.

Все ретельно перемішуємо і відставляємо убік, поки готуватимемо начинку.

Дрібно ріжемо свіжі печериці. Обсмажуємо їх на олії на сковороді до випаровування рідини, додаємо сіль і перець за смаком.

Помідори ріжемо кружальцями завтовшки 4 мм.

Формуємо з фаршу круглі котлетки та обвалюємо їх у панірувальних сухарях. У мене вийшло 9 котлет. У центрі кожної котлети робимо поглиблення склянкою або рукою формуючи гніздо.

У центр “гнізда” викладаємо смажені гриби.

Накриваємо кружечком помідора, змащуємо майонезом.

Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та випікаємо ще 10-15 хвилин.

М’ясні гнізда з грибами та сиром готові! Їх можна подавати до столу. Виходять вони соковитими, ситними та дуже смачними!

Смачного!

Нове

Популярне