Кабачок + картопля – і в мене вже гора смачних рум’яних котлет на вечерю. З кабачка я часто роблю оладки – думаю, всі їх готують. Але коли оладки набридли, я роблю ось ці котлети.
Ніде ще не зустрічала цей рецепт, тож беріть його на замітку!
Інгредієнти:
- кабачки молоді – 500 г
- картопля – 2-3 шт
- цибуля ріпчаста – 1/2 цибулини
- яйця – 2 шт
- борошно/манка – 1-2 ст.ложки
- сіль, перець – за смаком
- можна додати часник та зелень
Приготування:
У котлетах 2 головні інгредієнти – це кабачок та картопля. Картоплю варимо в мундирі до готовності, потім чистимо і остуджуємо.
Кабачок подрібнюємо терткою, віджимаємо. До нього додаємо варену картоплю – її теж можна на тертці потерти, або через м’ясорубку пропустити.
Додаємо яйця, подрібнену цибулю, сіль та перець. Додатково можна додати часник та зелень.
Далі кладемо борошно чи манку та формуємо котлетки. Можна їх вмочити в яйце, потім у панірувальних сухарях обваляти.
А далі є 2 способи приготування:
- Посмажити на сковороді
- Запекти в духовці. В цьому випадку можна не панувати котлети. Також їх можна згори посипати сиром.
Гарні обидва варіанти! До таких котлет відмінно підходить салат, також рекомендую який-небудь соус, особливо до смажених котлет.
Це неймовірно смачно! А ще просто і не затратно!