Сьогодні готую заливний пиріг з рисом та яйцем. Смачний та ніжний – готується дуже просто та швидко. Не треба нічого розкочувати і чекати доки тісто піднімається. Потрібно лише перемішати інгредієнти ложкою і готово.
Це найвдаліший рецепт тіста на кефірі, що не осідає, рівномірно пропікається і виходить пишним.
Інгредієнти:
Для тесту:
Начинка:
Приготування:
Приготуємо начинку. 6 круто зварених яйця нарізаємо кубиком і відправляємо в миску. Потім нарізаємо пучок зеленої цибулі і теж кладемо в миску.
Сюди ж 200 грамів відвареного рису та чайну ложку солі. Все добре перемішуємо. Начинка для пирога готова. Тепер приготуємо тісто.
У миску розбиваємо два яйця, додаємо 1/2 чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки цукру та 100 грамів м’якого вершкового масла кімнатної температури.
Збиваємо вінчиком. Вливаємо 500 мл. кефіру, всипаємо 2/3 чайної ложки соди. Перемішуємо і порціями просіюємо 350 г борошна.
У нас має бути однорідне густе тісто.
Форму разом із бортиками змащуємо вершковим маслом. На цьому етапі можна ввімкнути духовку розігріватися до 180-200 градусів.
Викладаємо половину тіста у форму та розподіляємо.
Потім начинку і половину тіста, що залишилася. Ставимо у розігріту духовку до 180-200 градусів на 40-50 хвилин.
Орієнтуйтеся за своєю духовкою та розміром форми. Готовність пирога перевіряйте зубочисткою чи шпажкою.
Зверху можна його змастити вершковим маслом. Щоб пиріг не був вологим, вийміть його з форми та остуджуйте на решітці.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…