Заливний пиріг дуже простий та швидкий у приготуванні. Тісто не доведеться довго місити і розкачувати. А начинка може бути будь-якою. Я пропоную зробити капустяну.
Інгредієнти:
Заливний пиріг на кефірі (форма 30*22 см або діаметром 28 см)
Тісто:
- 240 мл кефіру (у мене 2,5%)
- 100 мл соняшникової олії, рафінованої
- 1/2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. цукру
- 3 яйця
- 10 г розпушувача
- 260 г борошна
Капустяна начинка:
- 500 г капусти
- 2 відварені яйця
- 60 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі (або за смаком)
- кріп
- чорний перець
- +кунжут, за бажанням
Приготування:
Капустяна начинка:
Капусту змішую з цукром та сіллю. Тепер її потрібно добре пом’яти руками. *Молоду капусту можна просто перемішати
Вливаю молоко, додаю вершкове масло.
Готую поки масло не розтане. Накриваю кришкою. Готую капусту приблизно 15 хвилин на невеликому вогні, цей час її потрібно кілька разів перемішати. *якщо капуста молода, готувати потрібно без кришки, щоб випарувалася волога
Готова капуста м’яка, вершкова, смачна. Додаю рубані яйця, кріп (за бажанням), чорний перець та сіль, якщо потрібно. Добре перемішую і залишаю охолонути.
Духовку вмикаю розігріватися до 200 °С.
Тісто:
Усі інгредієнти для тіста мають бути кімнатної температури. До яєць додаю цукор та сіль. Трохи збиваю вінчиком. Вливаю кефір та олію. Добре перемішую.
Борошно змішую з розпушувачем і просіюю в миску.
Перемішую. Тісто за густотою виходить як на оладки. До гладкості його вимішувати не потрібно.
Половину тіста перекладаю у форму. Моя розміром 30*22 см. Можна взяти меншу, пиріг пропечеться, просто шар тіста буде товщим.
Розрівнюю. Зверху рівномірно розподіляю начинку. Начинку закриваю тістом, що залишилося. Зверху я ще присипала кунжутом.
Випікати пиріг потрібно при 200 ° С – 45 … 50 хвилин, орієнтуйтеся на духовку.
Готовність перевіряю зубочисткою, вона має виходити без залишків сирого тіста.
Залишаю пиріг трохи охолонути і можна розрізати на шматочки.
За всієї простоти приготування пиріг виходить дуже смачним! Тісто м’яке, пористе, начинка соковита! І наступного дня залишається смачним)
Смачного!