Нове

Заливний грушевий пиріг – ароматна та смачна випічка

Ароматний пиріг з начинкою з груш – це випічка, яку можна приготувати в будь-який день. Найкращим рішенням буде подати пиріг на полудень, доповнивши чаєм чи какао. Заливним пиріг називають через те, що для його приготування використовується рідке тісто, яке заливають у форму. Приготувати такий пиріг зможе навіть господиня-початківець.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 г
  • Цукровий пісок – 70 г
  • Груші середнього розміру – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 150 г
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 г
  • Кориця – до смаку

Приготування:

Яйця потрібно помити та розбити в миску, сюди ж всипати цукровий пісок та добре перемішати масу.

Тепер до миски додайте сметану.

Борошно потрібно просіяти – це наситить його киснем – і з’єднати з розпушувачем. Сухі продукти слід висипати в миску з яєчною сумішшю.

Додайте також ванільний цукор, він додасть пирогу ніжного, ледве вловимого аромату свіжої випічки.

Перемішайте інгредієнти. Повинно вийти рідке тісто, трохи густіше, ніж на оладки.

Форму для випікання слід змастити олією, якщо ви використовуєте металеву.

Якщо у вас силіконова форма, то можна нічим не змащувати. Вилийте тісто, що вийшло, і розподіліть його рівним шаром.

Грушу слід нарізати тонкими слайсами та помістити на тісто зверху, злегка поглибивши скибочки.

Присипте поверхню пирога ванільним цукром, так у пирога вийде гарна рум’яна поверхня.

Також варто присипати пиріг корицею, щоб отримати яскравий та апетитний аромат випічки. Випікати пиріг слід за температури 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Подавати на стіл пиріг слід після того, як він трохи охолоне, а з напоїв можна запропонувати звичайний чай. Додатково варто прикрасити випічку цукровою пудрою.

Смачного!

Нове

Популярне