Нерідко після обіду чи вечері залишається небагато варених макаронних виробів. Не варто ламати голову над тим, куди їх прилаштувати. Адже ми пропонуємо пустити їх у справу та приготувати смачний та ситний салат. Крім самих макаронів, знадобиться лише кілька простих інгредієнтів. А сам салат відмінно урізноманітнить обіди чи вечері. А може взагалі послужити повноцінним блюдом.
Інгредієнти:
- Шинка – 300 г
- Помідори Черрі – 250 г
- Солодкий перець – 1 шт.
- Варені макарони – 150 г
- Консервована кукурудза – 1 банк
- Твердий сир – 100 г
- Сіль, перець, майонез – до смаку
Приготування:
Для приготування можна брати будь-яку шинку: курячу, телячу тощо. Макарони повинні бути попередньо зварені та остуджені. Можна використати витки, спіральки, бантики.
Отже, шинку нарізаємо на невеликі кубики та відправляємо у велику чашку. Додаємо туди холодні макарони. Помідори розрізаємо на кілька частин і відправляємо в миску з шинкою та макаронними виробами. Очищений перець ріжемо не більше шинки і додаємо до інших інгредієнтів. З кукурудзи зливаємо всю рідину та висипаємо її у загальну чашку. Сир тремо на великій тертці. Додаємо його туди ж.
Обов’язково приправляємо салат сіллю та свіжомеленим перцем. Додаємо майонез (можна і сметану) та перемішуємо всю масу. Перекладаємо суміш у чистий салатник. Подавати салат із вареними макаронами можна відразу ж. Просочувати його не потрібно.
Смачного!