Нове

Закуска з лаваша, підходить для сніданку і для перекусу: з’їдається швидше ніж готується

Готується швидко, виходить смачно, можна приготувати на сніданок на перекус або для несподіваних гостей. Спочатку поділюся рецептом лаваш із печінкою.

Інгредієнти:

Для лаваша з печінкою:

  • Лаваш – 240 г
  • сир – 100 г
  • Печінка куряча – 350 г
  • Яйце – 1 шт
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Часник – 2-3 зуб
  • Чорний перець – за смаком
  • Яйце – 2 шт

Для лаваша з огірками та сиром:

  • Лаваш – 180 г
  • Огірки солоні чи мариновані – 4 шт
  • Сир плавлений вершковий – 200 г

Приготування:

Отже, печінку курячу 350 г кладемо в блендер, розбиваємо яйце, додамо трохи менше половини ч.л. солі, чорний перець 2-3 зубчики часнику та пробиваємо все блендером до однорідності.

Беремо лаваш 3 таких пласти за вагою 240 грам. Поділяю начинку на 3 і розподіляю, спочатку на один пласт – зверху трохи сиру і загортаю рулет, роблю так 3 рулети.

Тепер розрізаємо. Розбиваємо 2 яйця, додамо трохи солі та збиваємо вилкою. На сковороду наливаємо олію, заготовку опускаємо в яйце, потім на розігріту сковороду.

Смажимо до золотистого кольору з двох боків на невеликому вогні, під кришкою, щоб  встигли приготуватися. Знімаємо та подаємо до столу.

Ще поділюся швидким варіантом закуски з лаваша для духовки. До речі, за бажанням, такі конвертики можна обсмажити на сковороді, вийде ще смачніше. Начинка – мариновані огірки з плавленим вершковим сиром, люблю цю начинку дуже смачно, неможливо зупинитися. Нарізаємо на смужки. Змащуємо вершковим плавленим сиром, огірки мариновані або солоні поріжемо кубиками, розподіляємо по заготівлі і тепер загортаємо трикутником.

Повинні вийти такі трикутники.

Кладемо на деко змащене олією, зверху змащуємо сметаною і ставимо в духовку готуємо при 200 градусах 7-10 хвилин. Якщо смажитимете на скороді, змащувати сметанною не потрібно.

Нове

Популярне