Готується швидко, виходить смачно, можна приготувати на сніданок на перекус або для несподіваних гостей. Спочатку поділюся рецептом лаваш із печінкою.
Інгредієнти:
Для лаваша з печінкою:
- Лаваш – 240 г
- сир – 100 г
- Печінка куряча – 350 г
- Яйце – 1 шт
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Часник – 2-3 зуб
- Чорний перець – за смаком
- Яйце – 2 шт
Для лаваша з огірками та сиром:
- Лаваш – 180 г
- Огірки солоні чи мариновані – 4 шт
- Сир плавлений вершковий – 200 г
Приготування:
Отже, печінку курячу 350 г кладемо в блендер, розбиваємо яйце, додамо трохи менше половини ч.л. солі, чорний перець 2-3 зубчики часнику та пробиваємо все блендером до однорідності.
Беремо лаваш 3 таких пласти за вагою 240 грам. Поділяю начинку на 3 і розподіляю, спочатку на один пласт – зверху трохи сиру і загортаю рулет, роблю так 3 рулети.
Тепер розрізаємо. Розбиваємо 2 яйця, додамо трохи солі та збиваємо вилкою. На сковороду наливаємо олію, заготовку опускаємо в яйце, потім на розігріту сковороду.
Смажимо до золотистого кольору з двох боків на невеликому вогні, під кришкою, щоб встигли приготуватися. Знімаємо та подаємо до столу.
Ще поділюся швидким варіантом закуски з лаваша для духовки. До речі, за бажанням, такі конвертики можна обсмажити на сковороді, вийде ще смачніше. Начинка – мариновані огірки з плавленим вершковим сиром, люблю цю начинку дуже смачно, неможливо зупинитися. Нарізаємо на смужки. Змащуємо вершковим плавленим сиром, огірки мариновані або солоні поріжемо кубиками, розподіляємо по заготівлі і тепер загортаємо трикутником.
Повинні вийти такі трикутники.
Кладемо на деко змащене олією, зверху змащуємо сметаною і ставимо в духовку готуємо при 200 градусах 7-10 хвилин. Якщо смажитимете на скороді, змащувати сметанною не потрібно.