Хочу показати рецепт закуски з баклажанів, досить простий у приготуванні, але дуже смачний. Запікання дозволить приготувати страву без додавання олії і тим самим закуска вийде кориснішою і менш калорійною.
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт
- Сир – 100 г
- Яйця – 3 шт
- Шинка – 60 г
- Зелень – 1/2 пучка
- Майонез – 2 ст.
Приготування:
Приготуємо начинку.
На дрібній тертці натираємо сир. Шинку нарізаємо тонкими кружальцями. Зелень дрібно подрібнюємо. Яйця натираємо на великій тертці.
Вибираємо баклажани не так товстенькі, як довгі.
Нарізаємо їх на довгі тонкі слайси. Обов’язково треба посолити та залишити на 15-20 хвилин. Це треба для того, щоб з баклажанів зійшла гіркота і ще, вони стають м’якішими.
Далі баклажани обмазуємо олією і розкладаємо на деко в один шар. Деко попередньо застилаємо пергаментним папером.
Запікаємо баклажани обов’язково з кожного боку.
Далі на столі розкладаємо харчову плівку і укладаємо баклажани в два ряди на хльост.
Рясно посипаємо тертим сиром. Потім розкладаємо шар із шинки. Після тонкий шар майонезу та зелені. Останній шар із тертих яєць.
Згортаємо у щільний рулет. Чим щільніше скрутимо рулет, тим краще його нарізати на шматочки.
Рулет загортаємо в харчову плівку і з обох кінців зав’язуємо. Відправляємо рулет на кілька годин у холодильник, щоб рулет добре просочився.
Нарізаємо рулет на шматочки і подаємо на стіл.
Смачного!