Салат подається на стіл у вигляді порціонної закуски. Всі інгредієнти подрібнюються на тертці, використовуються в якості начинки для тонкого лаваша. У підсумку виходить тришаровий рулет, який досить оригінально виглядає в розрізі. Перед подачею порційні шматочки доповнюються шматочками слабосоленого оселедця, що повністю віддає рулету оригінальний смак салату.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 3 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Майонез – 100 г.
- Філе оселедця – 200 г.
- Сіль за смаком
Приготування:
В першу чергу відваріть овочі. Буряк і моркву можна варити в одній ємності, дістаючи з води в міру готовності. Овочі в шкірці залийте водою, встановіть ємність на вогонь, варіть до готовності. Після варіння овочі остудіть і очистіть. Моркву і буряк натріть на великій тертці.
На рівну поверхню покладіть харчову плівку, зверху викладіть лист тонкого лаваша, змастіть його майонезом. На майонез викладіть тертий буряк по всьому периметру, злегка посоліть.
Зверху покладіть другий лист лаваша, притисніть його до буряка, також змастіть майонезом, після викладіть терту моркву, посоліть.
Яйця відваріть “круто”, очистіть, натріть на великій тертці. На моркву покладіть третій лист лаваша, змастіть майонезом, присипте яєчною стружкою.
Заверніть всі шари лаваша з начинкою в щільний рулет, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Через годину рулет наріжте на порційні шматочки товщиною 1,5 см, викладіть їх на тарілку для подачі.
На кожен шматок викладіть по шматочку оселедця.
При бажанні блюдо можна прикрасити зеленню. Закуска готова до подачі на стіл.
Смачного!