Це просто чудова закуска з баклажанів за своєю структурою та смаком справді чимось нагадує мариновані грибочки. Ця пікантна страва готується дуже просто, а на столі довго не затримується.
Крім того, закуску можна накрутити на зиму. З цього набору інгредієнтів виходить дві літрові банки.
Інгредієнти:
- 1 кілограм баклажан
- 1 головка часнику
- 1 цибулина
- по 1 ст. ложці цукру та солі
- невеликий пучок кропу
- 3 ст. ложки оцту 9%
- 6 ст. ложок рослинної олії
- чорний перець за смаком
Приготування:
Баклажани нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо в кип’ячену воду, щоб вони бланшувалися та варимо ще 4 хвилини після повторного закипання.
І зливаємо через сито чи друшляк, щоб остигли.
Бланшування – важливий етап заготівлі баклажанів про запас. Воно усуває специфічну гіркоту баклажан і дозволяє на тривалий термін зберегти їх без зміни форми та консистенції.
Нарізаємо дрібно кріп та часник. Цибулю ріжемо тоненькими півкільцями.
До остиглих баклажанів додаємо цибулю, часник і кріп. Посипаємо цукром, солимо, перчимо, вливаємо олію та оцет. Все добре перемішуємо.
Місткість накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години. Періодично необхідно перемішувати баклажани, щоб баклажани добре промаринували.
Смачного! Готуйте із задоволенням!