Нове

Закуска мариновані баклажани “як гриби”: напрочуд смачно і просто готується

Це просто чудова закуска з баклажанів за своєю структурою та смаком справді чимось нагадує мариновані грибочки. Ця пікантна страва готується дуже просто, а на столі довго не затримується.

Крім того, закуску можна накрутити на зиму. З цього набору інгредієнтів виходить дві літрові банки.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм баклажан
  • 1 головка часнику
  • 1 цибулина
  • по 1 ст. ложці цукру та солі
  • невеликий пучок кропу
  • 3 ст. ложки оцту 9%
  • 6 ст. ложок рослинної олії
  • чорний перець за смаком

Приготування:

Баклажани нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо в кип’ячену воду, щоб вони бланшувалися та варимо ще 4 хвилини після повторного закипання.

І зливаємо через сито чи друшляк, щоб остигли.

Бланшування – важливий етап заготівлі баклажанів про запас. Воно усуває специфічну гіркоту баклажан і дозволяє на тривалий термін зберегти їх без зміни форми та консистенції.

Нарізаємо дрібно кріп та часник. Цибулю ріжемо тоненькими півкільцями.

До остиглих баклажанів додаємо цибулю, часник і кріп. Посипаємо цукром, солимо, перчимо, вливаємо олію та оцет. Все добре перемішуємо.

Місткість накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися в холодильник на 24 години. Періодично необхідно перемішувати баклажани, щоб баклажани добре промаринували.

Смачного! Готуйте із задоволенням!

Нове

Популярне