Закуска Білі тюльпани – давно забутий популярний рецепт. Блюдо готується з мінімальної кількості простих продуктів, досить швидко. При цьому закуска оригінально і ефектно виглядає на столі. Фаршировані яйця, викладені на пір’я зеленої цибулі, дуже схожі на весняні білі тюльпани. Блюдо відмінно підійде для свята 8 березня, порадує гостей своїм зовнішнім виглядом і смаком. Закуска підходить абсолютно до будь-яких гарнірів і м’ясних страв.
Складові:
- Яйця відварні – 9 шт.
- Сир плавлений – 180 г.
- Майонез – 40 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Цибуля зелена і петрушка – для прикраси
- Сіль за смаком
Приготування:
Підготуйте необхідні продукти за списком. Яйця попередньо зварити “круто”. Їх важливо не переварити і довести до повної готовності. Варіть яйця 10 хвилин після кипіння води.
Після варіння яйця перекладіть в холодну воду, охолоджуючи в ній. Дана процедура дозволить легко і швидко відокремити шкаралупу. Очищайте яйця дуже акуратно, щоб не пошкодити їх цілісність. На кожному яйці з одного боку зробіть надріз хрест-навхрест приблизно до половини яйця.
Акуратно витягніть всі жовтки, щоб білки були порожніми. Жовтки перекиньте в глибоку тарілку, роздушіть їх виделкою в крихту.
Додайте м’який вершковий сир і трохи майонезу. Зубчики часнику очистіть, пропустіть через прес, добавте до жовтків.
Суміш посоліть за смаком і ретельно перемішайте, максимально поєднуючи всі компоненти між собою.
Однорідну масу перекладіть в кондитерський пакет. Якщо немає кондитерського пакету, можна використовувати щільний поліетиленовий пакет, зробивши в ньому отвір. Сумішшю нафаршируйте порожній білок.
Пір’я зеленої цибулі обполосніть, висушіть, викладіть на плоску тарілку. Зверху в кілька рядів укладіть фаршировані яйця.
Прикрасьте їх свіжою петрушкою, подайте на стіл.
Також читайте: ЧУДОВА ЗАКУСКА ЗІ ЗВИЧАЙНОГО ОСЕЛЕДЦЯ – ГОТУЄТЬСЯ ЗА НІЧ