Рецепти

Закладаю фрикадельки в терті кабачки. Готую смачну вечерю для всієї родини

Смачна вечеря для всієї родини із самих звичайних продуктів особливо повинна сподобатися любителям кабачків. Така легка і при цьому ситна запіканка, приготовлена ​​з кабачків, рису і курячих фрикадельок подобається в нашій родині всім без винятку. Я готую її дуже просто, а виходить вона апетитно і дивовижно красиво. Спробуйте це блюдо для сімейної вечері. Думаю, що воно багатьом припаде до смаку.

Інгредієнти для форми 30х24 см:

  • Кабачки 700 г
  • Рис 200 г (в сухому вигляді)
  • Тертий сир 200 г
  • Сіль для кабачків 1/2 ч.л
  • Курячий фарш 700 г
  • Ріпчасту цибулю 100 г
  • Сіль і перець для фаршу за смаком
  • Рослинна олія для змащування форми
  • Кріп або будь-яка інша зелень для сервірування

Як приготувати:

  • Кабачки натерти на великій тертці, скласти в миску, посолити, перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб вони дали сік.
  • Через 10 хвилин кабачки добре віджати і перекласти в глибоку місткість.
  • Додати до кабачків заздалегідь зварений майже до готовності рис, натерти на великій тертці сир і вбити яйця. Рис при варінні не солити.
  • Все добре перемішати до однорідності.
  • Змастити форму для запікання олією, викласти в неї кабачки з рисом і розрівняти поверхню. У мене скляна прямокутна форма розміром 30х24 см. При запіканні в такій формі продукти пропікаються дуже рівномірно і до неї нічого не прилипає.
  • В окрему миску викласти курячий фарш, додати до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю, посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.
  • Сформувати з замішаного фаршу фрикадельки. Із вказаної кількості продуктів у мене виходить 12 штук.
  • Зробити в рисі поглиблення і викласти в них фрикадельки.
  • Поставити блюдо в заздалегідь розігріту духовку і запікати при 180-190 градусах 40-45 хвилин до бажаної рум’яності. Обов’язково потрібно враховувати особливості своєї духовки. Часу на запікання може знадобитися трохи більше або трохи менше.  Температура теж може регулюватися. Головне, щоб з запіканки випарувалася зайва волога. Готову запіканку посипати кропом. Він підходить до цього блюдо найбільше. Але це справа смаку. Зелень може бути будь-яка.

Запіканка дуже легко ріжеться на порції і добре тримає форму. Можна її нарізати ось такими квадратиками. В середині кожного квадратика буде одна фрикаделька.

Смачного!

Тако читайте: ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ І КАБАЧКИ. ДУЖЕ СМАЧНА НАЧИНКА

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…