Смачна вечеря для всієї родини із самих звичайних продуктів особливо повинна сподобатися любителям кабачків. Така легка і при цьому ситна запіканка, приготовлена з кабачків, рису і курячих фрикадельок подобається в нашій родині всім без винятку. Я готую її дуже просто, а виходить вона апетитно і дивовижно красиво. Спробуйте це блюдо для сімейної вечері. Думаю, що воно багатьом припаде до смаку.
Інгредієнти для форми 30х24 см:
- Кабачки 700 г
- Рис 200 г (в сухому вигляді)
- Тертий сир 200 г
- Сіль для кабачків 1/2 ч.л
- Курячий фарш 700 г
- Ріпчасту цибулю 100 г
- Сіль і перець для фаршу за смаком
- Рослинна олія для змащування форми
- Кріп або будь-яка інша зелень для сервірування
Як приготувати:
- Кабачки натерти на великій тертці, скласти в миску, посолити, перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб вони дали сік.
- Через 10 хвилин кабачки добре віджати і перекласти в глибоку місткість.
- Додати до кабачків заздалегідь зварений майже до готовності рис, натерти на великій тертці сир і вбити яйця. Рис при варінні не солити.
- Все добре перемішати до однорідності.
- Змастити форму для запікання олією, викласти в неї кабачки з рисом і розрівняти поверхню. У мене скляна прямокутна форма розміром 30х24 см. При запіканні в такій формі продукти пропікаються дуже рівномірно і до неї нічого не прилипає.
- В окрему миску викласти курячий фарш, додати до нього дрібно нарізану ріпчасту цибулю, посолити, поперчити за смаком і добре перемішати.
- Сформувати з замішаного фаршу фрикадельки. Із вказаної кількості продуктів у мене виходить 12 штук.
- Зробити в рисі поглиблення і викласти в них фрикадельки.
- Поставити блюдо в заздалегідь розігріту духовку і запікати при 180-190 градусах 40-45 хвилин до бажаної рум’яності. Обов’язково потрібно враховувати особливості своєї духовки. Часу на запікання може знадобитися трохи більше або трохи менше. Температура теж може регулюватися. Головне, щоб з запіканки випарувалася зайва волога. Готову запіканку посипати кропом. Він підходить до цього блюдо найбільше. Але це справа смаку. Зелень може бути будь-яка.
Запіканка дуже легко ріжеться на порції і добре тримає форму. Можна її нарізати ось такими квадратиками. В середині кожного квадратика буде одна фрикаделька.
Смачного!
Тако читайте: ФАРШИРОВАНИЙ ПЕРЕЦЬ І КАБАЧКИ. ДУЖЕ СМАЧНА НАЧИНКА