Ну яка ж смакота! Готується швидко, із найпростіших та недорогих інгредієнтів. Таку закуску з перців подаю як на святковий стіл, так і просто у будні. Усі, хто пробує просять рецепт. Ділюсь з Вами.
Інгредієнти:
- Солодкі перці – 4 штуки (1 кілограм)
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Оцет 6% – 2 столові ложки
- Сіль та чорний мелений перець – на свій смак
- Цукровий пісок – 1/2 чайної ложки
- Часник – 2 зубчики
- Гострий перець – 1/2 штуки
- Петрушка – для подачі
Приготування:
Форму для запікання застеляємо пергаментним папером і викладаємо солодкі перці. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Дістаємо форму з духовки, перевертаємо перці на інший бік і запікаємо ще 20 хвилин при 200 градусах.
Часник дрібно нарізаємо та викладаємо у глибоку чашку.
Вливаємо оливкову олію та оцет 6%. Додаємо сіль, мелений перець та цукровий пісок. Все добре розмішуємо.
З готових перців зчищаємо шкірку, прибираємо серцевину, нарізаємо смужками і перекладаємо чашку до маринаду.
Гострий перець нарізаємо кільцями та викладаємо у чашку. Все добре розмішуємо. Тримаємо в холодильнику одну годину.
При подачі посипаємо дрібно нарізаною петрушкою.