Нове

З баклажанів та курячого філе готую дуже цікаву страву: незвичайно та смачно

Оригінальна, ситна і дуже гарна страва з баклажанів та філе курячої грудки. Ця страва має незвичайний спосіб приготування. Його можна подавати гарячим як другу страву або охолодженим як закуску. Філе грудки виходить ніжне та смачне за рахунок простого маринаду. Для краси використовую помідори черрі та збираю всі продукти у вигляді човників. Дуже смачно та красиво!

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 300 г філе курячої грудки
  • 16 помідорів чері
  • 2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. без гірки меленої паприки
  • 1 щіпка цукру
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль
  • за смаком рослинна олія

Приготування:

Для приготування беру баклажани середнього розміру. Вони не повинні бути надто довгими чи короткими. За розміром має бути приблизно як філе грудки.

Філе нарізаємо не дуже тонкими шматочками. Повинно вийти 8 шматочків.

Відправляємо філе в миску, додаємо нарізаний часник, соєвий соус, олію (1 ст. л.), цукор, чорний перець, паприку та добре перемішуємо. Залишаємо на столі, поки готуємо баклажани.

Кожен баклажан розрізаємо на 4 частини та отримуємо 8 скибочок. У бічних скибочок (їх 4 шт.) трохи підрізаємо опуклі частини ножем або овочечисткою. Так вони швидше стануть м’якими. Посипаємо сіллю.

Скибочки баклажанів партіями обсмажуємо в олії на середньому вогні з 2 сторін. Занадто м’якими їх не робимо, інакше при нанизуванні на шпажки вони рвуться по краях. Стали трохи м’якими, гнучкими і одразу прибираємо на тарілку.

За 30 хвилин до початку приготування дерев’яні шпажки (8 шт.) замочуємо у воді, щоб не обвуглилися в духовці. Шматок курячого філе очищаємо від часнику та розміщуємо на обсмаженій скибочці баклажана. З одного краю протикаємо шпажкою.

Насаджуємо помідор чері.

Захоплюємо шпажкою філе з баклажаном, знову насаджуємо помідор черрі та протикаємо філе з баклажаном з іншого краю. Отримуємо гарний човник.

За таким принципом насаджуємо на шпажки все м’ясо, баклажани, помідори і викладаємо у форму або на лист з олією (у мене 2 невеликі форми). Відправляємо в духовку та запікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин.

За цей час філе повністю приготується, а помідори чері стануть м’якими.

Готові баклажани з куркою та помідорами перекладаємо на дошку для сервіровки або тарілку з листям салату (листя для краси) і відразу подаємо на стіл. Ніжне куряче філе, ніжні баклажани та соковиті помідори – це дуже смачно. Всі продукти чудово поєднуються між собою. Страву можна подавати як основну страву або як закуску.

Смачного!!!

Нове

Популярне