Нове

Їжачки на овочевій подушці: просто готувати, смачно та красиво

У цієї страви лише плюси. Готується дуже просто і швидко, вона корисна (без обсмажування), йде одразу з гарніром, продукти прості, виглядає красиво та смак у страви чудовий.

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясний фарш (свинячий)
  • 150 г рис
  • 2 шт. ріпчаста цибуля
  • 2 шт. помідори
  • 1 шт. морква
  • 1/2 шт. солодкий перець
  • 6 зубчиків часник
  • 1 ст. л. рослинна олія
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Можна брати будь-який фарш до смаку (у мене свинячий). Фарш солимо, перчимо, додаємо подрібнену цибулю (1 шт.) і добре перемішуємо.

Готувати їжачки будемо на пару, але без спеціального обладнання. Для цього чудово підходить овочева подушка. У такий спосіб готую рибу, манти та будь-які вироби з фаршу. На сковороду наливаємо олію, додаємо нарізану цибулю, цілі зубчики часнику, сіль та перець.

Моркву нарізаємо на тонкі кружечки.

Помідори подрібнюємо на невеликі скибочки, перець соломкою та додаємо в сковороду. Посипаємо сіллю та перцем. Овочева подушка готова. Вливаємо 200 мл води.

З підготовленого фаршу формуємо тефтелі (вийшло 11 штук) і викладаємо на рис. Підходить лише довгозернистий рис. Чим довшим буде зерно, тим красивішими вийдуть тефтелі. Рис попередньо промиваємо і трохи підсушуємо.

Тефтелі обвалюємо в рисі.

Додаємо на овочеву подушку тефтелі. Якщо залишається рис, то викладаємо його між тефтелями (у мене трохи лишилося). Накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні після закипання 30 хвилин. Кришку не відкриваємо.

Рис поступово готується на пару, випрямляється і утворює красиві шапочки на тефтелях (їжачки). Страва виглядає чудово. Рідини на дні не залишається, усередині тефтелі виходять ніжними, овочі дуже смачними.

Їжачки перекладаємо на тарілку, поруч додаємо овочі з дна і одразу подаємо на стіл. Прекрасний вигляд, прекрасний смак, чудова страва.

Смачного!!!

Нове

Популярне