Відомий кулінар-шоумен Євген Клопотенко вразив громадськість історією, яка сталася з ним під час спроби відкрити український ресторан в Японії.
Причиною відмови став борщ, який в Японії вважають російською стравою. Клопотенко розповів у своєму Instagram, що йому пояснили, що японці мають негативне ставлення до росіян, тому ресторан з борщем не здобуде популярності серед них:
“Тут я живу, працюю, обговорюю можливість відкриття українського закладу в Японії. І раптом: японці відмовляють у відкритті ресторану з борщем, тому що вони, увага: “вважають, що борщ – це російська страва”. Зрозуміло, що люди обходитимуть це місце стороною, оскільки, до щастя, у свідомості японців історично присутня русофобія. І от ми, здається, на одній стороні барикад, а отримуємо невеличку глупоту. Це чудовий приклад глибини російської пропаганди”, – зазначив Клопотенко.
Водночас кулінар зазначив, що ця ситуація показує, що потрібно ще наполегливіше працювати над популяризацією української думки та кухні у світі.
Нагадаємо, що завдяки зусиллям Євгена Клопотенка в червні 2022 року український борщ був включений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…