Шоу-бізнес

Євгену Клопотенку відмовили у відкритті ресторану в Японії

Відомий кулінар-шоумен Євген Клопотенко вразив громадськість історією, яка сталася з ним під час спроби відкрити український ресторан в Японії.

Причиною відмови став борщ, який в Японії вважають російською стравою. Клопотенко розповів у своєму Instagram, що йому пояснили, що японці мають негативне ставлення до росіян, тому ресторан з борщем не здобуде популярності серед них:

“Тут я живу, працюю, обговорюю можливість відкриття українського закладу в Японії. І раптом: японці відмовляють у відкритті ресторану з борщем, тому що вони, увага: “вважають, що борщ – це російська страва”. Зрозуміло, що люди обходитимуть це місце стороною, оскільки, до щастя, у свідомості японців історично присутня русофобія. І от ми, здається, на одній стороні барикад, а отримуємо невеличку глупоту. Це чудовий приклад глибини російської пропаганди”, – зазначив Клопотенко.

Водночас кулінар зазначив, що ця ситуація показує, що потрібно ще наполегливіше працювати над популяризацією української думки та кухні у світі.

Нагадаємо, що завдяки зусиллям Євгена Клопотенка в червні 2022 року український борщ був включений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…