Нове

Яловичина в сметанно-гірчичному соусі — смачна та оригінальна страва

Приготоване правильним чином м’ясо здатне не тільки вгамувати голод, але й чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Яловичина за рецептом виходить дуже ніжна і зовсім не гостра, незважаючи на гірчицю в складі страви. Якщо вам не вистачає гостроти – просто додайте перець.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 350 г
  • Вода – 180 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 100 г
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, спеції – до смаку

Приготування:

Яловичину вимити та обсушити. Нарізати м’ясо слід або соломкою або кубиками.

У сковорідці з товстим дном потрібно розігріти столову ложку олії та помістити м’ясо для смаження. На сильному вогні м’ясо слід обсмажити до рум’яної скоринки.

Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Тепер, коли м’ясо підрум’янилося, цибулю слід додати на сковороду та продовжити смаження.

Через 2 хвилини після додавання цибулі до сковороди потрібно влити кип’ячену воду.

За смаком додайте до м’яса сіль та перець. Далі накрийте сковороду та залиште м’ясо приблизно на годину на маленькому вогні.

У мисці з’єднайте невелику кількість води та борошно. Добре перемішайте за допомогою вінчика, щоб не було грудочок.

Гірчицю потрібно взяти звичайну. Додайте її в миску та перемішайте.

Останньою додайте сметану і добре перемішайте соус. Якщо потрібно, відкоригуйте кількість солі.

Коли м’ясо буде готове, до сковороди влийте соус і потримайте страву на вогні 3 хвилини.

На стіл можете подавати з будь-яким гарніром, наприклад, картоплею чи спагеті. Відмінно доповнять страву та будь-які овочі.

Смачного!ве

Нове

Популярне