Наближається літо, а з ним сезон холодних супів, найулюбленішим з яких в нашій країні по праву є окрошка. Як робити окрошку, щоб добитися ідеального смаку і уникнути прикрих помилок?
Відповідь не така проста. У кожній родині це блюдо готують по-своєму, а суперечки між прихильниками квасу і кефіру досягають часом воістину епічних масштабів.
Більшість українців заправляє окрошку квасом і просто не розуміє, як в неї можна додавати молочні продукти.
«В класичний варіант рецепта окрошки входять: картопля, яйця, огірки, редиска, кріп, зелена цибуля, сметана для заправки і, звичайно, квас».
Вибір квасу
Магазинний квас, як правило, має солодкий смак, якого в правильній окрошці бути не повинно. Якщо постаратися, то можна знайти спеціальний квас для окрошки з різко-кислуватим смаком.
Ще один варіант – приготувати на нашим рецептом квас з житнього хліба. Такий напій підійде для приготування окрошки і чудово втамує спрагу.
Зелена цибуля
Деякі люди терпіти не можуть зелену цибулю, але хороша окрошка без неї не вийде. Цибуля повинна бути максимально свіжа і молода. Різати її потрібно якомога дрібніше, а можна ще й потовкти. Так вона максимально збагатить готову страву ароматом.
Гострі добавки
Щоб окрошка придбала неповторну гостроту, не обійтися без заправки. Найчастіше заправку з гірчиці або хрону пом’якшують сметаною або кислим молоком.
Овочі
Овочі в окрошці повинні бути молодими, свіжими і за контрастом з цибулею трохи солодкуватими. Гіркі огірки або жорстка перезріла редиска можуть зіпсувати смак супу.
Всі інгредієнти окрошки повинні добре відчуватися. Тому не варто нарізати овочі дрібно, а тим більше натирати на тертці.
Зелень і трави
Окрошка – самий літній з супів. А значить в ньому повинно бути більше зелені і пряних трав. Трави можна потовкти з цибулею, а можна посипати ними суп.
Ніщо так не притягує влітку до холодильника, як каструля холодної окрошки з квасом. Для її приготування тобі знадобляться найпростіші продукти, які напевно знайдуться на городі або на ринку.
СКЛАДОВІ
Відвари картоплю в мундирах. Остуди, очисти, наріж кубиками.
Ковбасу, куряче філе, варені яйця, огірки наріж кубиками. Редис і перець наріж тонкою соломкою. Дрібно наріж зелень.
Змішай м’ясо, ковбасу та овочі в мисці.
Посоли, поперчи, виклади в тарілки.
Залий квасом, потім посип зеленню.
Подавай окрошку охолодженою.
Додати ситності може сметана, але тим, що худне її краще не використовувати.
Смачного!
Окрошка, заправлена кефіром, чудово втамовує голод і спрагу. Вона виходить ніжною, з легкою кислинкою. Калорій в страві трохи, тому ти зможеш вживати її, не побоюючись за свою фігуру.
СКЛАДОВІ
Приготування
Наріж невеликими шматочками огірки і редиску.
Дрібно наріж цибулю і зелень.
Ковбасу, варені яйця і відварну картоплю наріж кубиками.
Змішай всі інгредієнти в каструлі.
Додай кефір і сироватку. Додай гірчицю, посоли, перемішай.
Дай постояти 10 хвилин, додай за смаком сметану і подавай до столу.
Як робити окрошку, щоб уникнути прикрих помилок, ми розповіли. У спеку тебе буде відмінна можливість неодноразово продегустувати всю гаму смаків окрошки – від класичної на квасі до ніжної і дієтичної на кефірі. Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…