Простий рецепт дуже смачного пирога до чаю. Тісто готується на кефірній основі досить швидко. Родзинкою пирога є сирна маса, яка викладається в тісто у вигляді великих кульок. Завдяки сирним кулькам після випічки блюдо виглядає оригінально і привабливо. Пиріг виходить дуже пишним, тісто м’яке, трохи вологе, а солодкий сир просто ідеально вписується в ніжну випічку.
Інгредієнти:
- Кефір (будь-якої жирності) – 200 мл.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г
- Ванілін – щіпка
- Рослинна олія – 100 мл.
- Борошно пшеничне – 300 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
Начинка:
- Сир (9% жирності) – 360 г
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Цедра лимона – 1 ч.л. (по бажанню)
Приготування:
Приготуйте сирну начинку. У глибоку ємність помістіть сир, вбийте одне яйце, всипте цукор. З лимона зчистіть цедру, додайте в начинку. Суміш ретельно перемішайте до однорідності, не залишаючи грудочок сиру.
У глибоку ємність влийте кефір. Кефір повинен бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його із холодильника або злегка підігрійте в мікрохвильовій печі. У кефір всипте соду, перемішайте, почекайте, поки з’явиться пишна піна. У кефір вбийте 2 яйця, всипте цукор, ванілін, влийте рослинну олію. Ретельно перемішайте віночком до розчинення сипучих елементів.
Борошно з’єднайте з розпушувачем, просійте, додайте в рідкий склад. Суміш ретельно перемішайте, отримуючи гладке тісто без грудочок. За консистенцією маса схожа на тісто для оладок, тільки більш масляниста і глянсова.
Круглу форму для запікання діаметром 24 см. Застеліть пергаментним папером, всередину вилийте тісто, розрівняйте його лопаткою. З сирної маси сформуйте великі кульки, укладіть їх в тісто в окремих місцях, щоб частина кульок визирала назовні.
Пиріг випікайте наступні 40-45 хвилин до готовності. Він повинен добре піднятися, а поверхня злегка підрум’янитися. Готовність визначте за допомогою дерев’яної шпажки, до неї не повинно приставати тісто.
Після охолодження пиріг наріжте на порційні шматки.
Смачного!