Я вже ділилася різними рецептами домашніх котлет, але сьогодні покажу рецепт котлет у духовці. Це набагато зручніше та швидше, ніж стояти біля плити. Рецепт досить простий, запікаються без зайвої олії. Виходять дуже смачні, соковиті та рум’яні.
Інгредієнти:
Приготування:
Нам знадобиться м’ясо, цибуля та часник. Для фаршу беру свинину, плюс яловичину – один до одного.
Чорний учорашній батон заливаю холодною водою, нехай розмокає.
Прокручуємо все на м’ясорубці – один кілограм м’яса, одну цибулину та 4 зубчики часнику. Потім віджимаємо від зайвої води батон і теж пропускаємо через м’ясорубку.
В отриманий фарш всипаємо сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо, порціями додаємо приблизно 150 мл холодної води.
Це одна маленька хитрість для того, щоб блюдо вийшло соковитим. І добре вимішуємо.
Дно форми за допомогою пензлика змащуємо олією і приступаємо до формування котлет.
Я попередньо змащую руки олією, викладаю м’ясні котлети на відстані один від одного.
Сформовані котлети я раджу теж змастити олією чи вершковим маслом. Ставимо в наперед розігріту духовку до 220 градусів без конвекції на 30 хвилин.
Потім дістаємо, підливаємо ще трохи води та ще на 10 хвилин у духовку. Скільки їх готувати дивіться самі, адже духовки у всіх різні.
У результаті виходять дуже смачні і соковиті котлетки. Подати таку страву можна з будь-яким гарніром – доречні овочі, рис, гречка чи картопляне пюре.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…