Рецепти

Як смачно приготувати овочі на грилі

Якщо ви думаєте, як смачно приготувати овочі на грилі, то скористайтеся простими рецептами. З їх допомогою вдасться запекти неймовірно смачний і корисний гарнір до шашлику або смаженого м’яса. Овочі виходять настільки ароматними, що вони будуть повноцінною стравою для тих, хто не їсть м’ясні продукти. Краще вибирати для запікання сезонні овочі, які ростуть в регіоні проживання. Саме в них зберігається велика частина вітамінів і мінералів.

Печені на грилі овочі краще подавати з соусами. Деякі кухарі для додання смаку вишуканих ноток рекомендують посипати овочі тертим сиром і кедровими горішками. Щоб овочі не прилипли до решітки, її необхідно рясно змастити рафінованою рослинною олією. Не варто відходити від гриля. Адже овочі запікаються досить швидко і є ймовірність, що вони підгорять.

Як смачно приготувати овочі на грилі?

Для запікання вибираємо свіжі цілі овочі, які попередньо слід промити, видалити пошкодження і кінчики. Нарізати їх слід товщиною близько 0,5 см.
Важливо сортувати овочі. М’які помідори, болгарський перець, цибуля запікаються окремо від твердих кабачків, картоплі, баклажанів.

Маринади для овочів краще використовувати найпростіші на основі рослинної олії. Що стосується спецій, то підкреслити тонкий смак овочів вдасться за допомогою розмарину, чебрецю, базиліка. Мелені перці слід додавати любителям гострої їжі. Сіль витягує вологу. Тому її краще використовувати перед подачею овочів на стіл. Кількість інгредієнтів в рецептах вказано з розрахунку на 1 кілограм овочів.

Складові:

  • Рослинна олія – ​​4 столові ложки;
  • Соєвий соус – 2 столові ложки;
  • Бальзамічний оцет – 2 столові ложки;
  • Сушений орегано – 2 чайні ложки;
  • Чорний перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Змішуємо всі рідкі та сухі компоненти;
  • Викладаємо овочі в масу для маринування і залишаємо на 30 хвилин;
  • У процесі приготування овочі потрібно поливати маринадом.

Для картоплі та інших твердих овочів можна використовувати білий маринад. Він також підійде для грибів. До складу включено майонез, який можна поміняти на класичний йогурт або сметану.

Складові:

  • Майонез – ½ склянки;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Лимонний сік – 2 столові ложки;
  • Сіль і чорний перець – за смаком;
  • Гірчиця – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

  • Часник пропускаємо через прес;
  • Змішуємо всі інгредієнти в мисці, виняток становить тільки сіль;
  • Викладаємо овочі в маринад і залишаємо на 30 хвилин.

Якщо ви використовуєте білий маринад для картоплі, то її краще спочатку відварити близько 5 хвилин. У цьому випадку вона швидше промаринується і пропечеться.

Також читайте: ЧАСНИКОВА ПАСТА ДО БОРЩУ ТА М’ЯСА – 2 СПОСОБИ ПРИГОТУВАННЯ

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…