Дуже часто потрібно швидко надати шматку м’яса м’якості! Як зробити так, щоб шматок жорсткої свинини або яловичини став м’яким і смачним? Розкриємо вам секретний інгредієнт прямо зараз! Якщо трапилося так, що тобі попався шматок старої, жилястої свинини або яловичини, не варто впадати у відчай.
Звичайно, соковитий стейк з такого м’яса не вийде, а ось відмінне запечене м’ясо – цілком. Розповімо, як врятувати ситуацію! Існує ряд продуктів-помічників, які здатні розм’якшити навіть найжорсткішу підошву, додавши м’ясу соковитість і пікантні нотки.
Жодне м’ясне блюдо не обходиться без цибулі та цибулевого соку. Ти можеш нарізати цибулю півкільцями, дрібно нашаткувати, перекрутити через м’ясорубку або навіть натерти на тертці (ось вона, профілактика ГРЗ), потім змішати з м’ясом 1: 1 і залишити на пару годин.
Цей продукт – відмінний компаньйон м’яса! Гірчиця (у вигляді порошку або рідкого соусу) не тільки відмінно розм’якшує м’ясні волокна, але і додає пікантний аромат і легку гостринку. Просто нанеси гірчицю на цілісний шматок м’яса або відразу поріж на необхідні порції, витримай 15-20 хвилин, потім посмаж або відправ пекти.
Сухе вино (червоне або біле), пиво, горілка. У вині м’ясо замочують попередньо, а горілку (приблизно 50 г) доливають в уже страву яка готується, печеня або рагу. Пиво – чудовий варіант для тушкування в ньому цільного шматка свинини або яловичини.
Побоювання щодо алкоголю зайві: він повністю випаровується в міру теплової обробки.
Всі ці соки – відмінно розм’якшують, однак, використовуючи такий маринад, старайся не перетримати в ньому м’ясо, щоб не отримати в результаті гуму.
Капустяний або огірковий розсіл – відмінний варіант, до речі! Надає пікантні нотки і солити блюдо вже не потрібно.
Це перевірений спосіб розм’якшення від кухарів зі стажем, причому краще вибирати мінералку лікувально-профілактичну, типу «Боржомі».
Спробуй вимочити жорстке м’ясо у воді з розведеним у ній картопляним крохмалем – здивуєшся результату! Соковиті шматочки з хрусткою скоринкою гарантовані.
Кисломолочний продукт з улюбленими ароматними прянощами і залий цією сумішшю м’ясо на пару годин.
Замариноване в соєвому соусі м’ясо на 1-1,5 години набуває м’якість, насичений темний колір і характерний присмак. Рекомендую!
Поекспериментувавши з різними маринадами, ти обов’язково підбереш варіант, який підходить до смаку. І ще один важливий момент в приготуванні будь-якого м’яса: ніколи і ні за яких умов не соліть м’ясо заздалегідь! Сіль витягує з нього всі соки ще до початку приготування.
Запишіть ці рекомендації! Тепер приготований вами шашлик або стейк стане неймовірно смачним і соковитим!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…