На прилавках магазинів можна зустріти свіжу скумбрію. Це досить смачна рибка, яка ще й корисна. Та й вартість її зовсім не висока. Тому сьогодні ми хочемо поділитись простим, але дуже вдалим рецептом її приготування. Знадобляться для цього найдоступніші інгредієнти та трохи вільного часу.
Інгредієнти:
Приготування:
Скумбрію потрошимо. Відокремлюємо голову та хвіст. Розрізаємо рибку вздовж і видаляємо хребет та всі кістки. Повинно вийти 4 філе.
Для маринаду змішуємо в мисці мелену паприку, давлений часник, сіль, олію та перець. Сумішшю, що вийшла, гарненько змащуємо філе скумбрії і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього замариноване філе.
У цей час добре розжарюємо духовку до 200°С. Відправляємо рибу до духовки на 15 хвилин. Філе скумбрії готується дуже швидко, тому важливо не пересушити його в духовці. Так само не зайвим буде і включити витяжку або відкрити вікно, оскільки ця рибка при готуванні має досить специфічний аромат.
Готову скумбрію можна подати із рисом, кускусом, пюре з картоплі. А можна зробити з неї турецьку шаурму – балик екмек. Для цього на лист тонкого лаваша потрібно покласти трохи зеленого салату, цибулю, свіжий томат і філе скумбрії. Після цього лаваш згортається на кшталт шаурми і трохи обсмажується на сухій сковороді.
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…