Нове

Як приготувати смачну та ароматну скумбрію: ділимося простим рецептом

На прилавках магазинів можна зустріти свіжу скумбрію. Це досить смачна рибка, яка ще й корисна. Та й вартість її зовсім не висока. Тому сьогодні ми хочемо поділитись простим, але дуже вдалим рецептом її приготування. Знадобляться для цього найдоступніші інгредієнти та трохи вільного часу.

Інгредієнти:

  • Скумбрія охолоджена – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Молота паприка – 1 ч.л.
  • Сіль та перець – за смаком
  • Оливкова або соняшникова олія – 3 ст.л.

Приготування:

Скумбрію потрошимо. Відокремлюємо голову та хвіст. Розрізаємо рибку вздовж і видаляємо хребет та всі кістки. Повинно вийти 4 філе.

Для маринаду змішуємо в мисці мелену паприку, давлений часник, сіль, олію та перець. Сумішшю, що вийшла, гарненько змащуємо філе скумбрії і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього замариноване філе.

У цей час добре розжарюємо духовку до 200°С. Відправляємо рибу до духовки на 15 хвилин. Філе скумбрії готується дуже швидко, тому важливо не пересушити його в духовці. Так само не зайвим буде і включити витяжку або відкрити вікно, оскільки ця рибка при готуванні має досить специфічний аромат.

Готову скумбрію можна подати із рисом, кускусом, пюре з картоплі. А можна зробити з неї турецьку шаурму – балик екмек. Для цього на лист тонкого лаваша потрібно покласти трохи зеленого салату, цибулю, свіжий томат і філе скумбрії. Після цього лаваш згортається на кшталт шаурми і трохи обсмажується на сухій сковороді.

Смачного!

Нове

Популярне