Нове

Як приготувати салат “Цезар” із креветками: смачний домашній рецепт на будь-який випадок

Сьогодні готую салат “Цезар із креветками”. У мене свій рецепт приготування. Покажу, як я готую до нього заправку, завдяки якій салат виходить дуже смачним і пікантним.

Інгредієнти:

  • креветки королівські – 12-14 шт.
  • перепелині яйця – 8 шт.
  • помідори чері – 10 шт.
  • білий хліб – 2-3 скибочки
  • салат айсберг – 1 шт.
  • сир пармезан – 50 г

Для соусу:

  • яйце – 1 шт.
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • сік лимона – 2 ст.л.
  • часник – 1 зубчик
  • оливкова олія – 60-100 мл.
  • пармезан – 25 г
  • анчоус – 1-2 шт.
  • сіль, чорний перець

Приготування:

Перепелині яйця або курячі кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо 5 хвилин|мінути| з моменту закипання.

Креветки очищаємо від панцирів, хвостики можна залишити. Промиваємо і кладемо в миску.

Поливаємо оливковою олією, додаємо подрібнений зубчик часнику та дрібку солі. Перемішуємо та відставляємо промаринуватися.

Тим часом хліб нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо на сковороду та обсмажуємо у часниковій олії. За бажання посипаємо прованськими травами.

Обсмажуємо креветки на розігрітій сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку. Також можна їх просто відварити. Приготуємо соус для “Цезаря”.

Яйце кладемо в ємність з окропом на 1 хвилину, потім одразу розбиваємо його в миску, додаємо оливкову олію, гірчицю, видавлюємо лимонний сік і пробиваємо блендером.

Далі додаємо трохи солі, чорний перець, зубчик часнику, анчоус та сир пармезан. Знову пробиваємо блендером. Соус для салату “Цезар” готовий.

Помідори чері ріжемо навпіл. Беремо салатне листя. Рвемо руками в глибоку миску або нарізаємо.

Поливаємо соусом і перемішуємо. Викладаємо листя на блюдо, зверху розкладаємо помідори, половинки яєць, обсмажені креветки.

Потім сухарики та завершальним кроком посипаємо тертим пармезаном.

Перед подачею зверху при бажанні можна додатково полити соусом і подаємо до столу. Насолоджуємося смачним салатом. Всім смачного.

Нове

Популярне