Такий мармелад не тане за кімнатної температури, виходить дуже ароматним і смачним. Просте та швидке приготування домашнього мармеладу. Можна використовувати заморожені ягоди, фрукти чи, як у цьому рецепті, сік. Сік купую в магазині, сьогодні готую мармелад із вишневого соку.
Інгредієнти:
- 500 мл соку
- 150 г цукру
- 10 г агар-агару
Приготування:
Цукор та агар-агар висипаємо в ківш або високу сковороду, як у мене.
Вливаємо сік. У мене готовий вишневий сік, можна брати будь-який до смаку.
Добре перемішуємо вінчиком.
Нагріваємо суміш на середньому вогні та варимо після закипання 3 хвилини, помішуючи. Остуджуємо 10 хвилин.
Форму (розмір 18 х 25 см) вистилаємо харчовою плівкою.
Виливаємо суміш у форму та відправляємо в холодильник на 1,5-2 години. Для приготування можна використовувати невеликі силіконові форми.
Мармелад на агар-агарі швидко застигає. Він добре розрізається, структура в нього щільна. Він не тягнеться, як магазинний мармелад, який приготований на пектині та глюкозному сиропі.
Цукор для обсипання мармеладу не використовую, оскільки цукор тане. Можна використовувати крохмаль. Готовий мармелад нарізаємо на невеликі шматочки та подаємо на стіл. Він дуже гарний, при кімнатній температурі не тане та чудово зберігає форму. У мармеладу чудовий аромат та смак.
Смачного!!!