Навіть звичайні страви із простих продуктів можна приготувати та подати оригінально. Для салатів використовую тарталетки з тостового хліба та лаваша, листя хрусткого салату. Для подачі гарячих страв чудово підходять чаші з листкового тіста, булочки, гарні глиняні горщики або форми. Сьогодні будуть яйця у булочках у духовці. Такий сніданок виходить не лише смачним, а й дуже гарним. Готується він легко, з простих продуктів та варіантів можна вигадати безліч. Головна особливість страви – невеликі булочки, які після запікання надають прекрасного хрускоту, чудового аромату та смаку.
Інгредієнти:
- 3 шт. булочок
- 3 курячі яйця (великі)
- 3 скибочки ковбаси
- 30 г напівтвердого сиру
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування беру невеликі булочки діаметром близько 12 см.
У булочок зрізаємо невеликі кришки та виймаємо м’якуш.
Тонкі скибочки ковбаси вставляємо всередину булочок. Можна брати будь-які ковбасні вироби та просто нарізати їх на кубики.
Додаємо в булочки яйця, трохи солимо і перчимо.
Сир подрібнюємо на великій тертці та посипаємо зверху.
Заповнені булочки обертаємо фольгою, яйця із сиром не закриваємо. Разом із кришками перекладаємо у форму та запікаємо при 180 градусах. Для кришечок буде достатньо кілька хвилин, виймаємо їх. Яйця продовжуємо запікати 20 хвилин.
Потім розкриваємо фольгу і готуємо ще близько 5 хвилин, поки жовток не стане щільним. Час запікання може бути трохи меншим або більшим. Залежить від розміру яєць та їхньої початкової температури.
Готові яйця в булочках посипаємо зеленню і відразу подаємо на стіл зі свіжими овочами. Сніданок виходить хрусткий, оригінальний, красивий і дуже смачний.
Смачного!!!