Нове

Яблучний зефір з дитячого пюре – простий та зручний рецепт, такий зефір виходить у всіх

Це найпростіший рецепт зефіру, не потрібно запікати яблука та уварювати пюре. Використовуємо готове дитяче пюре, яке можна купити у кожному магазині. Дуже зручно та швидко.

Інгредієнти:

  • 35 г білка
  • 35 г цукру
  • щіпка лимонної кислоти

Сироп:

  • 40 мл води
  • 4 г агар – агара
  • 100 г дитячого пюре (у мене яблучне)
  • 120 г цукру
  • +2 ч.л. цукрової пудри чи пудра + кукурудзяний крохмаль.

Приготування:

Відразу підготую лист пергаменту і насадку, у мене закрита зірка, діаметр на виході 1 см. Якщо немає мішка з насадкою, підійде невелика форма.

У ковш із товстим дном всипаю агар – агар, вливаю воду, додаю цукор та пюре.

Добре все перемішую та переношу на плиту. Помішуючи доводжу до кипіння. Залишаю варитися до 103-105°С, або якщо немає термометра – на середній температурі 5 хвилин, у мене 6 режим із 9.

Важливо сироп перемішувати, щоб агар не прилипав до дна.

Поки вариться сироп, до білків додаю щіпку лимонної кислоти та збиваю в пишну піну. Потроху підсипаю цукор і збиваю до стійких піків.

Повертаюся до сиропу та варю до готовності.

Готовий сироп добре перемішую і тонким струмком вливаю до білків. Продовжую збивати на середній швидкості.

Коли весь сироп додала, міксер перемикаю на високу чи максимальну швидкість і збиваю ще 2-3 хвилини. Зефірна маса буде пишна та щільна.

Тепер діяти потрібно швидко, агар-агар застигає за кімнатної температури. Зефірну масу перекладаю в мішок із насадкою. І одразу ж відсаджую.

Залишаю стабілізуватися за кімнатної температури на 8-10 годин. Але вже за 15-20 хвилин зефір перестане прилипати і його можна буде взяти в руки і спробувати)

Коли зефір стабілізується, склеюю половинки.

Зефір присипаю цукровою пудрою або сумішшю цукрова пудра + кукурудзяний крохмаль (не менш солодко).

Зефір можна зберігати за кімнатної температури в закритому контейнері.

Смачного!

Нове

Популярне