Це найпростіший рецепт зефіру, не потрібно запікати яблука та уварювати пюре. Використовуємо готове дитяче пюре, яке можна купити у кожному магазині. Дуже зручно та швидко.
Інгредієнти:
- 35 г білка
- 35 г цукру
- щіпка лимонної кислоти
Сироп:
- 40 мл води
- 4 г агар – агара
- 100 г дитячого пюре (у мене яблучне)
- 120 г цукру
- +2 ч.л. цукрової пудри чи пудра + кукурудзяний крохмаль.
Приготування:
Відразу підготую лист пергаменту і насадку, у мене закрита зірка, діаметр на виході 1 см. Якщо немає мішка з насадкою, підійде невелика форма.
У ковш із товстим дном всипаю агар – агар, вливаю воду, додаю цукор та пюре.
Добре все перемішую та переношу на плиту. Помішуючи доводжу до кипіння. Залишаю варитися до 103-105°С, або якщо немає термометра – на середній температурі 5 хвилин, у мене 6 режим із 9.
Важливо сироп перемішувати, щоб агар не прилипав до дна.
Поки вариться сироп, до білків додаю щіпку лимонної кислоти та збиваю в пишну піну. Потроху підсипаю цукор і збиваю до стійких піків.
Повертаюся до сиропу та варю до готовності.
Готовий сироп добре перемішую і тонким струмком вливаю до білків. Продовжую збивати на середній швидкості.
Коли весь сироп додала, міксер перемикаю на високу чи максимальну швидкість і збиваю ще 2-3 хвилини. Зефірна маса буде пишна та щільна.
Тепер діяти потрібно швидко, агар-агар застигає за кімнатної температури. Зефірну масу перекладаю в мішок із насадкою. І одразу ж відсаджую.
Залишаю стабілізуватися за кімнатної температури на 8-10 годин. Але вже за 15-20 хвилин зефір перестане прилипати і його можна буде взяти в руки і спробувати)
Коли зефір стабілізується, склеюю половинки.
Зефір присипаю цукровою пудрою або сумішшю цукрова пудра + кукурудзяний крохмаль (не менш солодко).
Зефір можна зберігати за кімнатної температури в закритому контейнері.
Смачного!