Зефір – одне з найулюбленіших нами тістечок. І Ви будете приємно здивовані, коли дізнаєтеся, що приготування зефіру в домашніх умовах не таке вже й складне. До того ж за смаком домашній зефір анітрохи не поступається магазинному. Він виходить смачним, повітряним і ніжним.
Спосіб приготування:
Самий головний інгредієнт в приготуванні зефіру – це яблука, а точніше яблучне пюре. Давайте його і зробимо.
Яблука нарізаємо на маленькі шматочки, пересипаємо в сотейник, ставимо на плиту, вливаємо трохи води, щоб яблука не підгоріли, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до того моменту, поки яблука не стануть дуже м’якими і не почнуть перетворюватися в пюре.
Далі гарячі яблука перекладаємо в сито і за допомогою ложки перетираємо їх в пюре.
Тепер сотейник я ставлю на ваги і зважу потрібну мені кількість пюре.
З 275 гр. яблук у мене вийшло рівно 125 гр. пюре.
До нього добавляємо цукор і ставимо на плиту. Суміш доводимо до кипіння, нам потрібно, щоб цукор повністю розтопився. Потім відразу ж знімаємо з вогню і ставимо пюре в холодне місце.
Я ставлю сотейник в холодну воду. Робіть це акуратно, оскільки вода не повинна потрапити в пюре. Яблучне пюре охолоджуємо дуже добре.
Після повного охолодження, пюре переливаємо в чашу міксера або велику миску, якщо будете працювати ручним міксером. У пюре кладемо один білок і збиваємо на найвищій швидкості до пишної піни і стійких піків.
В цей же час на плиту ставимо каструлю, всипаємо в неї агар-агар, вливаємо воду, перемішуємо і засипаємо цукор, знову варимо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Від моменту закипання і до моменту зняття з плити у мене йде рівно 5 хвилин. Як перевірити готовий сироп чи ні без термометра? По-перше, сироп потрібно заважати дерев’яною ложкою, по-друге, при її піднятті сиром повинен стікати густою крапелькою.
Далі швидкість міксера зменшуємо до середньої і вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою.
Ні в якому разі не намагайтеся той сироп, який залишився на стінках каструлі, зішкребти. Інакше зефір у Вас буде з шматочками застиглого сиропу.
Все, тепер збільшуємо швидкість до максимуму і збиваємо масу 4 хвилини. Вона повинна трохи охолонути і стати більш щільною. Зефір готовий!
Відсаджувати зефірки потрібно або на пергаментний папір, або на фольгу.
Зефір я буду склеювати з двох половинок, тому другу частину маси я пофарбую в рожевий колір харчовим барвником. Також можна додати кілька крапель фруктового або ягідного соку. Масу добре перемішуємо, щоб вийшов однорідний колір. Також перекладаємо в кондитерський мішок і відкидаю на рівну поверхню, накриту пергаментним папером.
Зефір залишаємо сохнути щонайменше на 6 годин, але найкраще на ніч. На наступний день склеюємо дві половинки і обсипаємо цукровою пудрою, струшуємо зайву і найсмачніший зефір готовий.
Пробуйте приготувати, це зовсім нескладно, як здається, на перший погляд. Зефір готується з натуральних інгредієнтів і має приголомшливий смак.
Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…