Рецепти

Яблучний зефір. Секрет приготування в домашніх умовах

Зефір – одне з найулюбленіших нами тістечок. І Ви будете приємно здивовані, коли дізнаєтеся, що приготування зефіру в домашніх умовах не таке вже й складне. До того ж за смаком домашній зефір анітрохи не поступається магазинному. Він виходить смачним, повітряним і ніжним.

Спосіб приготування:

Самий головний інгредієнт в приготуванні зефіру – це яблука, а точніше яблучне пюре. Давайте його і зробимо.

Яблука нарізаємо на маленькі шматочки, пересипаємо в сотейник, ставимо на плиту, вливаємо трохи води, щоб яблука не підгоріли, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до того моменту, поки яблука не стануть дуже м’якими і не почнуть перетворюватися в пюре.

Далі гарячі яблука перекладаємо в сито і за допомогою ложки перетираємо їх в пюре.

Тепер сотейник я ставлю на ваги і зважу потрібну мені кількість пюре.

З 275 гр. яблук у мене вийшло рівно 125 гр. пюре.
До нього добавляємо цукор і ставимо на плиту. Суміш доводимо до кипіння, нам потрібно, щоб цукор повністю розтопився. Потім відразу ж знімаємо з вогню і ставимо пюре в холодне місце.

Я ставлю сотейник в холодну воду. Робіть це акуратно, оскільки вода не повинна потрапити в пюре. Яблучне пюре охолоджуємо дуже добре.

Після повного охолодження, пюре переливаємо в чашу міксера або велику миску, якщо будете працювати ручним міксером. У пюре кладемо один білок і збиваємо на найвищій швидкості до пишної піни і стійких піків.

В цей же час на плиту ставимо каструлю, всипаємо в неї агар-агар, вливаємо воду, перемішуємо і засипаємо цукор, знову варимо на середньому вогні, постійно помішуючи.

Від моменту закипання і до моменту зняття з плити у мене йде рівно 5 хвилин. Як перевірити готовий сироп чи ні без термометра? По-перше, сироп потрібно заважати дерев’яною ложкою, по-друге, при її піднятті сиром повинен стікати густою крапелькою.

Далі швидкість міксера зменшуємо до середньої і вливаємо гарячий сироп тонкою цівкою.

Ні в якому разі не намагайтеся той сироп, який залишився на стінках каструлі, зішкребти. Інакше зефір у Вас буде з шматочками застиглого сиропу.
Все, тепер збільшуємо швидкість до максимуму і збиваємо масу 4 хвилини. Вона повинна трохи охолонути і стати більш щільною. Зефір готовий!

Відсаджувати зефірки потрібно або на пергаментний папір, або на фольгу.
Зефір я буду склеювати з двох половинок, тому другу частину маси я пофарбую в рожевий колір харчовим барвником. Також можна додати кілька крапель фруктового або ягідного соку. Масу добре перемішуємо, щоб вийшов однорідний колір. Також перекладаємо в кондитерський мішок і відкидаю на рівну поверхню, накриту пергаментним папером.

Зефір залишаємо сохнути щонайменше на 6 годин, але найкраще на ніч. На наступний день склеюємо дві половинки і обсипаємо цукровою пудрою, струшуємо зайву і найсмачніший зефір готовий.

Пробуйте приготувати, це зовсім нескладно, як здається, на перший погляд. Зефір готується з натуральних інгредієнтів і має приголомшливий смак.

Також читайте: БІСКВІТНИЙ ТОРТ “ЧАРІВНИЦЯ”. СМАК, ЗНАЙОМИЙ З ДИТИНСТВА

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…