Нове

Яблучний пиріг з тонкого лаваша, смак як у справжнього струделя і зовсім небагато калорій

Дуже смачний і соковитий яблучний пиріг, в якому багато начинки. Яблучний пиріг має тонкий аромат ванілі і виражені вершкові нотки. Якщо до яблучної начинки додати корицю і горіхи, смак від цього тільки виграє. Цей пиріг швидко готується і прекрасно підійде для сімейного чаювання. А найприємніше, що калорійність для такого десерту зовсім невелика. Спробуйте приготувати, нічого складного.

Інгредієнти:

  • Яблука – 800 г
  • Вірменський лаваш – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 60 г

Заливка:

  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана 10% – 200 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Приготування:

  • Яблука миємо, очищаємо шкірку і нарізаємо невеликими шматочками. Можна нарізати кубиками.
  • На повільному вогні в сковороді розтоплюємо вершкове масло, всипаємо до нього цукор і розчиняємо його. Потім додаємо яблука, збільшуємо вогонь на середній. Тушимо яблука близько 5 хвилин. Вони повинні зберегти форму, але стати м’якими.
  • Готуємо заливку. У глибоку місткість вбиваємо яйця, додаємо сметану, цукрову пудру і ванільний цукор. Збиваємо віночком до однорідності.
  • Тонкий лаваш розрізаємо навпіл. Це будуть дно і верх пирога. Кожну половину розрізаємо ще на 4 частини, так зручніше укладати.
  • Форма для випічки не повинна протікати. Якщо протікає, в цьому випадку потрібно попередньо укласти пергаментний папір. Потім викладаємо листи тонкого лаваша, формуючи дно і бортики майбутнього пирога. Викладаємо яблучну начинку. Далі покриваємо пиріг листами які залишились, заправляючи їх всередину. Зверху поливаємо заливкою.
  • Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180С на 35-40 хвилин. Пиріг повинен підрум’янитися.
  • Чекаємо поки пиріг охолоне, виймаємо його і нарізаємо на порційні шматки.

Приємного чаювання!

Читайте також: СМАЧНИЙ СИРНИЙ ДЕСЕРТ З ФРУКТАМИ

 

Нове

Популярне