Спробуйте приготувати ароматний, запашний бісквітний пиріг. Готується дуже легко. Родзинкою на пирозі виступає яблучно-горіхова карамель з вершковою ноткою. Дуже смачно!
Інгредієнти:
- тісто:
- борошно – 1 склянка
- цукор – 0,5 склянки
- яйця – 4 шт.
карамель:
- яблука – 2-3 шт.
- цукор – 0,5 ст.
- вершкове масло – 50 г
- горіхи – 50 г
Приготування:
- Яблука очищаю від шкірки і видаляю серцевину. Нарізаю невеликими кубиками.
- На сковороді на невеликому вогні розтоплюю вершкове масло з цукром, далі викладаю яблука і горіхи. Варю до того моменту, поки карамель не загусне.
- Готую тісто. У сухій ємності збиваю яйця до пишної піни, продовжуючи збивати, додаю цукор. На цей процес йде близько 10 хвилин. Потім додаю борошно і перемішую міксером на низьких оборотах. Якщо у вашого міксера немає такої функції, акуратно перемішайте ложкою або силіконовою лопаткою.
- Форму для випічки (у мене 22 см) застилаю пергаментним папером. Найкраще папір з силіконовим покриттям, до нього ніколи нічого не прилипне.
- На дно виливаю карамель, зверху тісто.
- Готую в заздалегідь розігрітій духовці при 180 ° С 35 хвилин. Не відкривайте дверцята духової шафи хоча б перші 20 хвилин. Перевіряю готовність дерев’яною шпажкою.
- Виймаю пиріг з духовки. Зверху накриваю блюдом, швидко перевертаю. Піднімаю форму для випічки і прибираю пергаментний папір. Даю пирогу охолонути.
Також читайте: ЯБЛУЧНИЙ ПИРІГ З ТОНКОГО ЛАВАША, СМАК ЯК У СПРАВЖНЬОГО СТРУДЕЛЯ І ЗОВСІМ НЕБАГАТО КАЛОРІЙ