Пропоную приготувати чудовий, дуже красивий яблучний пиріг! Він поєднує в собі хрумке пісочне тісто, кисло-солодкі яблука і найніжнішу, трохи хрумку меренгу. Це дуже смачно, спробуйте приготувати та переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
- масло вершкове – 125 г (30 г для начинки від загальної кількості)
- борошно – 2 скл.
- цукор – 1.5 скл.
- яйце – 4 шт.
- яблуко – 4 шт.
- кориця – 1 ч.л.
- сіль – дріб.
- крохмаль – 1 ст.л.
Приготування:
Для початку акуратно відокремлюємо білки від жовтків. У тісто додаватимемо тільки жовтки, білки ставимо охолоджуватися для подальшого збивання.
У ємність до жовтків додаємо розм’якшене вершкове масло, злегка перемішуємо, всипаємо половину норми цукру і ще раз все перемішуємо, поки продукти не з’єднаються в однорідну масу.
Частками всипаємо борошно в яєчно-олійну суміш і замішуємо тісто. Тісто має бути густим, легко відриватися.
Відразу викладаємо в роз’ємну форму діаметром 25 см, розрівнюємо, формуємо бортики, денце розколюємо вилкою. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку десь на 15 хвилин до легкої рум’яності.
За цей час очищені від насіння та шкірки яблука нарізаємо на невеликі платівки, посипаємо корицею та додаємо кукурудзяний крохмаль.
На розігрітій сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, перекладаємо на сковороду яблука і готуємо близько 7 хвилин до м’якості.
Перекладаємо яблучну начинку на корж і рівномірно розподіляємо.
Готуємо меренгу: до охолоджених білків додаємо щіпку солі, збиваємо на малих обертах до отримання легкої піни, збільшуємо швидкість міксера. Коли маса збільшилася і побіліла, засипаємо цукор, що поступово залишився, невеликими порціями. Збиваємо білки із цукром до стійких піків.
Викладаємо збиті білки зверху на яблука, щоб вийшла “шапочка”, розподіляючи лопаткою по всій поверхні яблук, формуючи малюнок.
Випікаємо ще 10-12 хвилин, щоб “шапочка” підрум’янилася.
Даємо пирогу охолонути і подаємо до столу.
Смачного!