Чудовий яблучний пиріг! Соковита яблучна начинка в легкому і ніжному бісквіті, хіба може бути щось смачніше)
Інгредієнти:
Бісквіт:
- 5 яєць
- 150 г цукру
- 250 г борошна
- 120 мл рослинної олії
- 50 мл молока
- 8 г ванільного цукру
- 1 ч. л. розпушувача
Яблучна начинка:
- 7…8 яблук середнього розміру
- 2…3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. кориці
- 1 ст. л. крохмалю (15 г)
- 40 мл води
Приготування:
Насамперед потрібно зробити яблучну начинку. Яблука потрібно почистити та натерти на великій тертці. Додаю лимонний сік, цукор і корицю. Добре перемішую і переношу на плиту.
Тушкую яблука 5-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Збільшую температуру і випарюю сік.
Тепер крохмаль розчиняю у воді та вливаю до яблук. Перемішую і нагріваю ще 2-3 хвилини до смаку. Залишаю начинку охолонути.
Форму потрібно викласти пергаментним папером, і додатково змазати вершковим маслом.
Тепер бісквіт. Духовку вмикаю розігріватися до 180°С.
Яйця розбиваю в миску для збивання, всипаю до них цукор, ванільний цукор і збиваю 10-12 хвилин.
Виходить дуже пишна і світла маса, яка спадає з віночка стрічкою і зберігається на поверхні, не розтікається відразу. Це важливо для будь-якого бісквітного тіста.
Тепер підмішую молоко, вливаю його тонким струмком. І олія.
Борошно змішую з розпушувачем і просіваю в миску з тістом.
Акуратно перемішую лопаткою, щоб зберегти повітряність бісквітного тіста.
У форму перекладаю половину тіста. Розрівнюю. Відразу забираю у духовку.
Основу потрібно випікати при 180°С – 15…18 хвилин, до напівготовності. Тісто, що залишилося, просто залишаю в мисці, на столі. На готовий бісквіт викладаю яблука.
На яблука – тісто, що залишилося. І в духовку.
При 180 ° С – ще 30 … 35 хвилин, до рум’яності. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою, вона повинна вийти без залишків сирого тіста.
Готовий періг присипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на шматочки!
Смачного!