Нове

Яблучний пиріг або Шарлотка по-новому, виглядає як тістечко з яблучною начинкою

Чудовий яблучний пиріг! Соковита яблучна начинка в легкому і ніжному бісквіті, хіба може бути щось смачніше)

Інгредієнти:

Бісквіт:

  • 5 яєць
  • 150 г цукру
  • 250 г борошна
  • 120 мл рослинної олії
  • 50 мл молока
  • 8 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. розпушувача

Яблучна начинка:

  • 7…8 яблук середнього розміру
  • 2…3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. крохмалю (15 г)
  • 40 мл води

Приготування:

Насамперед потрібно зробити яблучну начинку. Яблука потрібно почистити та натерти на великій тертці. Додаю лимонний сік, цукор і корицю. Добре перемішую і переношу на плиту.

Тушкую яблука 5-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Збільшую температуру і випарюю сік.

Тепер крохмаль розчиняю у воді та вливаю до яблук. Перемішую і нагріваю ще 2-3 хвилини до смаку. Залишаю начинку охолонути.

Форму потрібно викласти пергаментним папером, і додатково змазати вершковим маслом.

Тепер бісквіт. Духовку вмикаю розігріватися до 180°С.

Яйця розбиваю в миску для збивання, всипаю до них цукор, ванільний цукор і збиваю 10-12 хвилин.

Виходить дуже пишна і світла маса, яка спадає з віночка стрічкою і зберігається на поверхні, не розтікається відразу. Це важливо для будь-якого бісквітного тіста.

Тепер підмішую молоко, вливаю його тонким струмком. І олія.

Борошно змішую з розпушувачем і просіваю в миску з тістом.

Акуратно перемішую лопаткою, щоб зберегти повітряність бісквітного тіста.

У форму перекладаю половину тіста. Розрівнюю. Відразу забираю у духовку.

Основу потрібно випікати при 180°С – 15…18 хвилин, до напівготовності. Тісто, що залишилося, просто залишаю в мисці, на столі. На готовий бісквіт викладаю яблука.

На яблука – тісто, що залишилося. І в духовку.

При 180 ° С – ще 30 … 35 хвилин, до рум’яності. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою, вона повинна вийти без залишків сирого тіста.

Готовий періг присипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на шматочки!

Смачного!

Нове

Популярне