Найвідоміший пиріг з яблуками – це шарлотка. Просто, смачно та швидко.
Інгредієнти:
- Яблука кисло-солодкі – 4-5 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Вершки – 100 мл
- Розпушувач – 1 ч. ложка або щіпка соди
- Кориця – 0.5 ч. ложки
- Волоські горіхи – жменя
- Сіль – щіпка
- Вершкове масло – 1 ч. ложка
- Панірувальні сухарі – 2 ст. ложки
- Цукрова пудра
Приготування:
У яблук вирізати насіння, нарізати шматочками і посипати корицею.
Яйця збити з цукром, додати сіль і вершки. Цукор повинен повністю розчинитись.
Борошно просіяти та додати до яєць. Додати розпушувач та перемішати.
Тісто не повинно бути надто густим або надто рідким.
Форму змастити вершковим маслом і обсипати панірувальними сухарями.
Частину тіста, приблизно третину, вилити на дно форми. Викласти яблука, посипати подрібненими волоськими горіхами.
Залити тестом та дати постояти 3 хвилини. Тісто проникне між шматочками яблук. Поки увімкніть духовку на 180°C.
Випікати 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, проткнувши нею пиріг, вона має вийти сухою.
Смачного!